Jak ja kupowałem, to miałem w pudełku kupon z informacją, że po zarejestrowaniu aparatu w przeciągu iluś tam tygodni od daty zakupu, dostanę dodatkowe rozszerzenie gwarancji. Po rejestracji było wypełnienie ankiety i teraz jak się loguję na konto w Olympusie, to mam opcję "mój sprzęt" (czy jakoś podobnie) i tam jest info o gwarancji. Standardowej i tej przedłużonej.
The question is, who cares?
wkleję zdjątko kolegi, który za moją namową kupił sobie XZ-2, do tego kiwi tulejkę i pozyczył ode mnie raynoxa dcr250 (jakośc trochę zdechła, bo to z twarzoksiążki):
ZAPRASZAM: https://www.facebook.com/emil.dzemski, blog http://dzemski.blogspot.com
UWAGA !!!
Wiem już o co chodzi z tą rozszerzoną gwarancją. Dotyczy to tylko tych co mają aparat od daty zakupu nie dłużej niż 4 tygodnie.
Trzeba wejść na stronę przy rejestracji swojego aparatu wybrać subskrypcję na newsletter i zatwierdzić . Na maila musi przyjść link aktywacyjny tego newsletter-a i dopiero wtedy aktywować, i tu dzięki GoBo za wspomnienie o tym, ten trop mnie naprowadził, jak wejdziemy w szczegóły naszego aparatu widzimy standardową gwarancję na 24 mies i rozszerzoną na 6 mies. I jeszcze jedno ja wykasowałem swojego olka i przeprowadziłem cały proces jeszcza raz i wtedy okno z dodatkową gwarancją pojawia się ponownie, w trakcie tego zmieniłem język na polski żeby pokazać tym co może słabo znają angielski jak to wygląda załączam zrzut.
Myślę że teraz już wszystko jasne. Pozdrawiam
Myślę że na małe piwko zasłużyłem![]()
Ostatnio edytowane przez wulisu ; 22.05.14 o 23:28
Ja zrobiłem jeszcze inaczej. Usunąłem zarejestrowany aparat. Zrobiłem rejestrację od nowa i w momencie kiedy już pojawiło się okienko kliknąłem żółte pole, że chcę przedłużyć gwarancję. Wypełniłem ankietę i teraz data jest już z doliczonymi 6 miesiącami. do 2016.11.12.
Oczywiście newsletter też aktywowałem. Dzięki Panowie za pomoc.![]()
Tak też można
A ja się jescze zastanawiam tylko nad serial number czy należy podać tylko numer JKP201128 czy jeszcze oznaczenia na końcu tego numeru w moim przypadku JKP201128BXO podążając tokiem myślenia oficjalnej strony Olympusa ma to być tylko sam numer bez 3 ostatnich oznaczeń , wiem to bo jak chce się ściągnąć Olympus Viewer 3, jest wymagany numer aparatu i jeśli się wpisze JKP201128BXO to nie można pobrać natomiast jak zostawi się sam numer JKP201128 to można pobrać.
Tak więc dochodzimy do sedna sprawy co jest właściwym numeremPytanie czy ma to dla procesu rejestracji jakieś znaczenie ja podałem cały ale może jednak poprawię na sam numer żeby mieć pewność że w przypadku rejestracji i późniejszej naprawy gwarancyjnej wszystkie warunki zostały spełnione.
Pora spać.
Dzisiaj sobie pofocę na KobranocceI się zastanawiam nad Iso walić na 400 lub 800 czy dać trochę luzu i niech aparat dobiera?
Najlepszy aparat fotograficzny to ten, który masz przy sobie.