mnie najbardziej pasuje zdjęcie 3 w spokojnej zielonej tonacji z ładną GO . Zdjęcie 1 obiecujące mimo, że wzrok szuka czegoś ostrego. W zdjęciu 2 zbyt mocne światło i lekki bałagan...widoczne kawałki płatków innych kwiatków po lewej i w górnym prawym rogu...próbowałbym inaczej przyciąć...może w pionie?![]()
Nie będę na razie oceniał ale zapytam: czy nie widzisz, że pierwsze jest poruszone?
Czy Ty masz taki duży ekran, że mieszczą się zdjęcia 1200x900px
Niestety, za mało pomniejszone. Forum i tak je jeszcze zmniejsza do 800x600 (ale już nie wyostrza) przez co jakość zdjęć spada.
Szybko się zabierz za poznanie jakiegoś programu do edycji, będzie Ci potrzebny.
Na początek polecam darmowy PhotoFiltre
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Trójeczka zdecydowanie najlepsza.
Pozdrawiam.
2- Ciaśniej skadrowana była by super, troszkę przepału na białych częściach chyba jest
3- Najładniejsze z wrzuconych, fajny kadr![]()
E-420+ kit ZD 14-42 i Samyang 85mm f1.4
Mój temat zdjęciowy-http://forum.olympusclub.pl/threads/81801-Reedmooley-początki-przygody-z-Olympusem
Głównie nieostro jest niestety. Pytanie czy to dlatego że nie wyostrzasz po zmniejszeniu? Jest do tego niezły PhotoScape, programik o sporych możliwościach, po polsku. Dość ładnie zmniejsza i wyostrza fotki nie masakrując ich przy tym.
6. w kwadrat skadrowałbym by pozbyć się ciemniejszego tła u góry
5. też w kwadrat tnąc z dołu
4 moim zdaniem kompletnie nie wyszła i raczej do kosza.
tyle ode mnie![]()
Sorry że tak bez wyjaśnienia, ale w takiej formie jak tu pokazałeś, nieostro na oku, mocno przepalone na szyji, i jakby nieco poruszone. Swego czasu na łabędziach trenowałem by polepszyć swoje umiejętności i nawet lepsze foty kasowałem nieodwracalnie. Temat jest taki że chyba tylko naprawdę dobre i ciekawe kadry mają szansę się spodobać. Z tamtych czasów mam na dysku tylko to jedno zdjęcie, które moim zdaniem do najlepszych nie należy. robione jeszcze sony A300. (sorry za wrzutkę ale czasem łatwiej na przykładach mi się pracuje)
Faktycznie z ostrością nie jest dobrze. Ja polecam darmowy i szybki w obsłudze SNS-Resizer chociaż problem pewnie tkwi gdzie indziej. Moim zdaniem jak i ostatnio 3 najlepsza. Co do łabądka yamada ma rację...przepalona szyja i dziób w cieniu z nietrafioną ostrością. Ciekawe zdjęcie łabędzia ze względu na jego powszechność jest ciężko zrobić
![]()