Swietne. Nowe mozliwosci e-510 sa naprawde duze. A szumy mozna teraz miedzy bajki wlozyc (ciekawe jak w natywnej wyszly rozdzielczosci).
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do tego pierwszego nie mam pewności" - A. Einstein
"Wojna to pokój. Wolność to niewola. Ignorancja to siła." - G. Orwell
No i w WB nie pogubił się.
no sprzęt naprawde dobry. nie szumi co chyba najważniejsze bo o reszte w olku się nie boję. ostatnio polecałem E510 jednej koleżance co to chce kupić d70s i zaręczyłem, ze olek juz nie szumi. no nie myliłem się.
a gdzies ja cropy z tych zdjec?
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
ISO 800? No niezle... Wyglada na to, ze rzeczywiscie jest z szumami bardzo dobrze.
Po zmniejszeniu do takich rozmiarów to z e-1 też będzie dobrze.Zamieszczone przez suchar
Jak już pokazujesz te zdjęcia ze względu na szum, to pokaż cropa.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Ja się już nauczyłem, że jak nie zobacze rawów albo jakichś cropów to nie uwierzę. Kolega też ostatnio zachwycony super fotkami z jakichś amatorskich testów kupił aparat a teraz psioczy że fotki które on robi są strasznie zaszumione nie takie jak w "testach".
mente et malleo
Zamieszczone przez grizz
1. ISO 800 z E1 to plamy i nie będzie dobrze.
2. Ciężko będzie zrobić zdjęcia E1 w tych warunkach.
3. Poczytajcie wątek na DP z którego są zdjęcia.
c+ dobrze gada. E-1 daje znośne ISO800 tylko wtedy kiedy jest dużo świateł i półtonów. w cieniach robi się masakra (przy niedoświetleniach widoczna powoli już od ISO400).
bez stabilizacji na koncertach czy w teatrze nie ma jazdy z dłuższą ogniskową.