Może działanie układu AF da się poprawić poprzez nowe firmware?
Żeby było podobne do tego z 5N?
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
... i pewnie te poprawki wyjdą w nowym body razem z taczskrinem![]()
było Lustro jest panasonic lumix Lx100
(brakuje mi tylko dłUUgiego zUUma)
runner
Miałem C3 z kitem 18-55 i w filmach AF działał tak jak powinien - nie zdarzyło mi się by coś co jest głównym motywem zostało nieostre dłużej niż krótką chwilkę, to już z Penem (epl2) sytuacja wygląda znacznie gorzej. Jednak w Nex 6 chwalony hybrydowy tryb AF nie działa w filmach a w zdjęciach punkty fazowe są używane jedynie do f6,3 (obiektywy do nexa działają na przesłonie faktycznej a nie roboczej)
Sprzętu więcej niż umiejętności. FF+APS-C=cokolwiek
"If you are looking for the perfect camera, it doesn’t exist and never will."
Brak ładowarki w zestawie to przegięcie, tym bardziej, ze bateria ponoć dość długo się ładuje. Jpgi z aparatu całkiem dobrze wyglądają, o niebo lepiej niż z poprzednich Nexów, chyba producent coś zamieszał w silniku.
Dzisiaj miałem okazję pobawić się chwilkę NEX-5R -skupiłem się głównie na sprawdzeniu jak działa AF podczas filmowania. Działa trochę szybciej niż w przypadku NEX-5N, ale równie ładnie, czyli płynnie i bez przeostrzeń (czyli nie ma efektu, szukania ostrości za daleko i cofania na bardziej poprawne miejsce). W NEX-6 raczej będzie dokładnie tak samo.