W październiku może OMD stanieje, jakby był dostępny za podobne pieniążki to byłoby fajnie a wybór trudny.
W październiku może OMD stanieje, jakby był dostępny za podobne pieniążki to byłoby fajnie a wybór trudny.
Ja zupełnie się do tego NEX-a nie przymierzam, wątpię żeby ten zoomik miał jakość oddająca sprawiedliwość interesująco zapowiadającemu się body. Trzeba też pamiętać, że obsługa tego czegoś będzie tylko trochę lepsza niż w kompakcie(jeśli w ogóle) - o precyzyjnym ustawianiu ogniskowej raczej można zapomnieć. Zaletą będzie kompaktowy wymiar, ale pod względem wygody obsługi to OMD i X-E1 z zoomami to raczej będzie inna klasa.
Panas 14-42 X jest dobrze oceniany pod wzgledem jakosci obrazowania mimo skladanej konstrukcji, wiec nie ma co wyrokowac o Sony 16-50, zanim ktos nie potestuje egzemplarzy produkcyjnych. Z dotychczasowych szkiel NEX niestety wiekszosc byla faktycznie takiej sobie jakosci (wyjatkiem na pewno jest Zeiss 24), szczegolnie na upakowanej matrycy NEX-7, miejmy nadzieje, ze nowe szkla przelamia te passe.
Pozdrowienia
Sylwek
the convert
sel50f1.8 też takiej sobie jakości? Pytam z ciekawości bo według tego co w necie znalazłem nienajgorszy, ale w ręce nie miałem
50 1.8 z tego co widzialem po zdjeciach jest w miare niezly, aczkolwiek nie powala jak na stalke. Zeiss 24 za to miodzio, ale to poki co jedyne szklo w tym systemie, ktore mozna tak okreslic.
Pozdrowienia
Sylwek
the convert
No nie wiem... Zazwyczaj jest dobrze oceniany na forach tylko przez osoby, które byłyby zadowolone z obiektywu w byle kompakcie - ot, robi fotki i tyle. Ale jeśli ktoś wymaga od obiektywu czegoś więcej, to niestety ten Panas wypada średnio. Biorąc pod uwagę osiągi naleśnika Sony i to, że ten kit do NEXa ma 24 mm ekw. na szerokim kącie, to przewiduję raczej małą katastrofę w jakości optycznej.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
WidziałemMnie się podoba, a Wam?
Po miniaturkach niewiele można powiedzieć, ale obiektyw na pewno daje radę.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb