pokracznie i nieporęcznie wygląda z ich superspacerzoomem- on jest 18-200 czy jakoś tak.
Ale w ogóle to jest fajny.
pokracznie i nieporęcznie wygląda z ich superspacerzoomem- on jest 18-200 czy jakoś tak.
Ale w ogóle to jest fajny.
Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra
Mało powiedziane pokracznie. Większa 7-mka wygląda dziwnie, a co dopiero maleńka 6-stka:
Temat poruszany był już wiele razy - po to się kupuje bezlusterkowce, żeby zestaw był malutki, ale jakby ktoś bardzo chciał lepszych szkiełek...
E-M5 | E-M5 Mark II | EM-1 Mark II
7-14 F2.8 | 25 F1.2 | 45 F1.2 | 45 F1.8 | 60 F2.8
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
runner
Czyli wyglądają równie pokracznie...
Sprzętu więcej niż umiejętności. FF+APS-C=cokolwiek
"If you are looking for the perfect camera, it doesn’t exist and never will."
a paskudna obudowa OM-G udająca coś czym nie jest ? poza tym do niej trzeba musowo dokupić grip za 1000 zł, bo bez tego bardzo kiepsko leży w łapie, jakby miała zaraz wyleciećNaprawde nexy 6,7 leżą bajecznie w dłoni, jak przyklejone- razem z XE-1- ze wszystkich bezlusterkowców
Ostatnio edytowane przez chreasy ; 4.12.12 o 13:38
runner
No muszę się z tym zgodzić, choć nigdy przychylny sony nie byłem, ale faktycznie, nex-6/7 leżą w łapie lepiej niż om-d czy x-e1 (ten o dziwo w ogóle jakoś dziwnie mi się trzymał - x100 było dla mnie wygodniejsze jakoś chociaż było mniej wyprofilowane - za to zoom zrobił baaardzo pozytywne wrażenie). Przyznać jednak trzeba, że mimo wszystko to olek w szkłach (optycznie i gabarytowo) rządzi. Jaskółkami w Sony na pewno są 10-18 f4 oss i 35 1.8 OSS i myślę, że ten zestaw zaspokoi wielu (mnie by zaspokoił).
Dlatego dziwię się dlaczego Olympus nie sprzedaje też oddzielnie pierwszego elementu gripu - tego pozbawionego battery packa. Puściliby za 400-500 zł i by szło to im bez problemu. 1000-1100 zł za całość to już niestety zaporowa cena, a właśnie dopiero z pełnym gripem i paskiem na nadgarstek OMD przykleiło mi się do ręki, zamiast szukać ciągle okazji do wylądowania na betonie.
Sony chyba zdaje sobie sprawę ze sporej dystorsji tego 16-50 i dlatego nie daje go do testów.
W dobrym i rzetelnym teście tester sprawdzi wszystkie parametry obiektywu i jego zachowanie na rożnych ogniskowych - niestety sporo testów jest przeprowadzane pobieżnie i wyniki są jakie są a zachowanie obiektywu rzutuje też na wynik aparatu.
16-50 jest dość ciekawym rozwiązaniem - dystorsja i winieta dla mnie nie są problemem bo LR rozwiązuje to natychmiast a i jpg prosto z puszki teąż pewnie przechodzi jakąś korekcję. Chętnie zobaczyłbym lepsze sample tego szkła, ostrość wydaje mi się akceptowalna ale kontrast nie bardzo mi się podoba ale to może tylko wina kilku nieciekawych ujęć które do tej pory miałem okazję oglądać.
Sony 50mm i CZ 24mm to są najlepsze obiektywy na bagnet E i dlatego nie dziwię się, że Sony je dało do testu.
Zapraszam do mojego wątku
P&P - Pentax i Panas (GX7)