Strona 26 z 30 PierwszyPierwszy ... 162425262728 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 294

Wątek: Sony NEX-6

| OlyJedi Awatar Ar2
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

Odp: Sony NEX-6

Cytat Zamieszczone przez Mcarto Zobacz posta
    Nowy test na Fotoblogia.
    O aparacie można więcej poczytać na ich stronie internetowej:
    http://fotoblogia.pl/2012/11/30/sony.../wideotest/top
    Wszystko wygląda naprawdę bardzo fajnie tylko dlaczego Sonka poskąpiła ładowarki i ekranu dotykowego?! Heh- następna generacja będzie już je posiadać..
    Ostatnio edytowane przez Ar2 ; 2.12.12 o 18:35

| OlyJedi
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

Mcarto, fajnie, ale wciąż po stronie NEX-F3 tych plusów jest więcej Cenowo też lepiej wypada.

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    187
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Ar2 Zobacz posta
    O aparacie można więcej poczytać na ich stronie internetowej:
    http://fotoblogia.pl/2012/11/30/sony.../wideotest/top
    Wszystko wygląda naprawdę bardzo fajnie tylko dlaczego Sonka poskąpiła ładowarki i ekranu dotykowego?! Heh- następna generacja będzie już je posiadać..
    Pewnie dlatego, żeby ludzie kupowali też NEXa 5R, który dotykowy ekran posiada.
    Braku ładowarki w sprzęcie tej klasy też nie rozumiem.
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    80
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez sando Zobacz posta
    Mcarto, fajnie, ale wciąż po stronie NEX-F3 tych plusów jest więcej Cenowo też lepiej wypada.
    Mnie sterowanie tego Nexa trochę odstrasza.
    Wydaje mi się, że NEX wypuszczając 6 obrał dobrą drogę i tylko brak szkieł jest sporym minusem i cena. Gdyby nie Pentax to bym pomyślał nad tym aparatem a teraz nie wiem czy nie sprawić sobie za miesiąc NX200 na przeczekanie- za jakiś czas cena Nexa6 powinna spaść i pojawią się jeszcze nowe szkła.
    Podoba mi się stabilizacja większości nowych szkieł w NEX, świetna współpraca z manualami i wizjer. NX tylko z kitem i stałkami 16mm,20mm,30mm jest naprawdę kompaktowy bo reszta szklarni (niezłej) to już spore ogóry.
    Zapraszam do mojego wątku
    P&P - Pentax i Panas (GX7)

| OlyJedi Awatar broda
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria

jesli wizjer ci do szczescia niepotrzebny , to wybor calkiem niezly , choc poczekalbym na dalszy spadek cen nex 6 juz sie powoli robi niezle a dopiero jest miesiac w dystrybucji , pozdr

| OlyJedi
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

Mcarto, widocznie przykładamy różną wagę do poszczególnych wad i zalet. Stąd w Twoim rankingu NX200 zajmuje wyższą pozycję niż w moim. Ja na Twoim miejscu gdybym docelowo myślał o NEX-6 i potrzebował aparatu na przeczekanie to tym bardziej zdecydował bym się na jakiegoś taniego NEX-a, nawet najtańszego. Po zakupie szóstki przydał by się jako aparat zapasowy. Na NX200 (czy nawet NX100) mógłbym się zdecydować gdybym w przyszłości planował NX20.

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    80
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez broda Zobacz posta
    jesli wizjer ci do szczescia niepotrzebny , to wybor calkiem niezly , choc poczekalbym na dalszy spadek cen nex 6 juz sie powoli robi niezle a dopiero jest miesiac w dystrybucji , pozdr
    Bezlusterkowca potrzebuję tylko na wyjazdy i dlatego nie chcę przepłacać a wizjer nie jest dla mnie konieczny, kilka lat fotografowałem kompaktem-nadal to robię i jakoś daję sobie radę.
    Jak się przekonam do bezlusterkowców to pomyśle nad zmianą systemu ale to przyszłość (gdyby Ricoh wypuścił moduł z bagnetem K i AF to nie było by tematu)

Cytat Zamieszczone przez sando Zobacz posta
    Mcarto, widocznie przykładamy różną wagę do poszczególnych wad i zalet. Stąd w Twoim rankingu NX200 zajmuje wyższą pozycję niż w moim. Ja na Twoim miejscu gdybym docelowo myślał o NEX-6 i potrzebował aparatu na przeczekanie to tym bardziej zdecydował bym się na jakiegoś taniego NEX-a, nawet najtańszego. Po zakupie szóstki przydał by się jako aparat zapasowy. Na NX200 (czy nawet NX100) mógłbym się zdecydować gdybym w przyszłości planował NX20.
    Każdy ma inne podejście do fotografii i planuje system dla siebie. Dla mnie jest b.ważne sterowanie i NX200 mi się bardziej podoba niż każdy NEX poza modelami 5R, 6 i 7. Nie bez znaczenia są też b.tanie a zarazem dobre stałki 20 i 30mm - w Nexie są Sigmy ale nie są tak dobre optycznie i gdzieś czytałem o problemie z AF. Nex dopiero niedawno zaczął wypuszczać nowe modele szkieł - mają dobrą opinię ale potrzeba czasu.
    Z NX200 jest o tyle dobrze, że mogę go tanio nabyć i odsprzedać bez większej straty.

Wybór bezlusterkowca jest ciągle otwarty, nie śpieszę się.
    Zapraszam do mojego wątku
    P&P - Pentax i Panas (GX7)

| OlyJedi Awatar sylwiusz
    Mieszka w
    Warsiawa
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

A tymczasem kontrowersyjny, piszacy bardzo subiektywne opinie, gosciu z bloga soundimageplus ocenia na biezaco NEXa-6, w sumie dosc pozytywnie, ale narzeka dosc mocno na 16-50.
    http://soundimageplus.blogspot.ca/20...ower-zoom.html
    Pozdrowienia
    Sylwek
    the convert

| OlyJedi Awatar wyrwiflak
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Ciekawe czy ktoś dałby radę przeprowadzić porównanie kąta widzenia korygowanego 16mm z 16-50PZ do innego ekwiwalentu 24mm, tak by zobaczyć czy deklarowane 16mm w tym obiektywie jest przed czy po korekcji...
    Sprzętu więcej niż umiejętności. FF+APS-C=cokolwiek
    "If you are looking for the perfect camera, it doesn’t exist and never will."

Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Siła reputacji
    14
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez wyrwiflak Zobacz posta
    Ciekawe czy ktoś dałby radę przeprowadzić porównanie kąta widzenia korygowanego 16mm z 16-50PZ do innego ekwiwalentu 24mm, tak by zobaczyć czy deklarowane 16mm w tym obiektywie jest przed czy po korekcji...
    bardzo dużo było o tym na forum dpreview. Obiektyw przed korekcją ma między... 13 a 14 mm (!). Po korekcji jest nadal minimalnie szerzej niż w stałce 16mm. W odpowiednim wątku są nawet przykładowe fotki, ale nie mogę teraz znaleźć.