NX20 kit wychodzi troche taniej
NX20 kit wychodzi troche taniej
hmm tutaj: to chyba lepiej widać. Ogólnie na filmie można zobaczyć niedoskonałości AF..
A jeszcze jedno pytanie - czy można ustawić jakoś w trybie filmów w AF-C jego szybkość? Np. jeżeli chciałbym, aby zmiana ostrości następowała łagodnie, powoli? Peaking rozumiem nie działa w filmikach?
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
ja sobie taaak czytam i przeglądam info o nex-6 i ... .. wnioskuję
ten aparat ma wszystko oprócz najważniejszych rzeczy:
- stabilizacja obrazu
- ładowarka
- taczskrin kosztem redukcji guziczków
chyba zostaję przy swoim pierwotnym wyborze![]()
było Lustro jest panasonic lumix Lx100
(brakuje mi tylko dłUUgiego zUUma)
Macałem sprzęta w Centrum-Sony. Z tym nowym zoomem strasznie małe cholerstwo - ale ma i gripa i wizjer, tylko regulacja ogniskowej niespecjalna. W sumie niegłupi sprzęcior - można go nosić ze sobą codziennie.
jasne... to było takie moje małe usprawiedliwienie mojego peirwotnego wyboru.
p.s.
wybór w obiektywach ciut gorszy niż w OlyFamily.
raczej już mnie nic nie przekona do innego wyboru.
było Lustro jest panasonic lumix Lx100
(brakuje mi tylko dłUUgiego zUUma)
Ten nex jest wygląda naprawdę ciekawie - nie byłem do tej pory przekonany do bezlusterkowców Sony ale ostatnie modele mi się podobają.
Ciekaw jestem tylko ceny w nastepnym roku bo wtedy podejme decyzję o zakupie i ciekawi mnie ten nowy zoom czy jest ostry bo byłby podstawowym szkłem, może być ciemny bo i tak często przymykam.
Co do stabilizacji to bym jej nie przeceniał - ostatnio włączam ją tylko jak jej naprawdę potrzebuje. Czasem mam włączoną stabilizację, ustawiony dobry czas, stoję nieruchomo a zdjęcie wychodzi poruszone... wolę polegac na samym aparacie i ustawionym czasie niż stabilizacji bo niekiedy mnie zawodzi.
Ostatnio edytowane przez Mcarto ; 29.10.12 o 22:25
Zapraszam do mojego wątku
P&P - Pentax i Panas (GX7)
ooooo, makabra -no to jest straszny regres w stosunku do NEX-5N
Niestety nie można zmienić szybkości pracy AF (spowolnienia). Dlatego tak bardzo mi się podobała praca AF podczas filmowania w NEX-5N -tam szybkość była przyjemna dla oka (jedyny problem, to że czasem jakby z wielkim oporem w ogóle zaczynał ostrzyć) i nie było efektu przeostrzenia na dalszą odległość.A jeszcze jedno pytanie - czy można ustawić jakoś w trybie filmów w AF-C jego szybkość? Np. jeżeli chciałbym, aby zmiana ostrości następowała łagodnie, powoli? Peaking rozumiem nie działa w filmikach?
Peaking działa przy filmowaniu.