Strona 16 z 30 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 294

Wątek: Sony NEX-6

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    80
    Moja galeria

Odp: Sony NEX-6

Cytat Zamieszczone przez broda Zobacz posta
    i wszystko jasne , ale nawet ok 4k to dobra cena w porownaniu z bezposrednia konkurencja , w tescie na fotopolis wypadl swietnie , z poczatku jaralem sie xe-1, ale poczekam na tego soniacza ,ceny u nich szybko spadaja a ze mam czym pstrykac nie spieszy mi sie ,pozdr
    Ja dopiero kilka dni temu wczytałem się w test tego Soniacza i zrobił na mnie wrażenie. Jest b.podobny do Fuji xe-1 a za razem sporo tańszy. Fuji jest fajny ale drogi a Sony pewnie spadnie do 500-450 euro z kitem jak znam życie w przeciągu kilku miesięcy - można do niego dokupić Sigmę 30mm za 170 euro i podczepić własne manuale.
    Jak dla mnie przewaga Fuji to dobry jpg i jasny zoom ale wszystkie zdjęcia i tak zapisuję do RAW a zoom? jest ciekawy ale nie w obecnej cenie bo można za to kupić 3 stałki.
    Ostatnio edytowane przez Mcarto ; 23.10.12 o 19:50
    Zapraszam do mojego wątku
    P&P - Pentax i Panas (GX7)

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

To ile ten Soniacz ma kosztować?
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar broda
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria

ok 4k z kitem . i chyba 3,5 body , cena niewatpliwie zjedzie jeszcze w dol z czasem , na rynku bedzie tez wiecej uzywek niz fuji , wiec po pewnym czasie mozna go bedzie kupic za przyzwoite pieniadze , sa tez rzeczy ktore mnie w nim martwia ,podobno agresywnie odszumia juz od czulosci 8oo , aczkolwiek nie sprecyzowano w tescie czy tylko jpg czy takze rawy http://www.swiatobrazu.pl/sony-nex-6...iso-27982.html

| OlyJedi Awatar TOKIN
    Mieszka w
    Cieszyn
    Siła reputacji
    55
    Moja galeria

Niestety jest ten nex brzydki jak...wszystkie pozostałe nexy

| OlyJedi Awatar broda
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria

rozni sie od pozostalych nexow ,i wyglada dosc zgrabnie , duzym plusem tego aparatu bedzie praca z manualami ,pozdr

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

No to sama puszka kosztuje mniej więcej tyle samo, co OM-D albo X-E1. Dlaczego akurat Sony ma stanieć o połowę, a aparaty innych marek już nie?

| OlyJedi Awatar broda
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria

Omd stoi powyzej 4k za body , fuji mniej sie sprzeda ,bo w zestawie z obiektywami to ten system kosztuje troche , w sony pewnie za rok bedzie nastepna puszka z wizjerem , co bedzie mialo wplyw na cene nex 6 , biorac pod uwage takze dostepnosc nexow prawie w kazdym markecie ,kupi go sporo ludzi , niekoniecznie swiadomych czego im trzeba , szybciej pojawi sie w obiegu wtornym i finalnie ktos komu sie nie spieszy jak np ja kupi go taniej ,pozdr
    Ostatnio edytowane przez broda ; 23.10.12 o 20:26

| OlyJedi Awatar chreasy
    Mieszka w
    Dln Śląsk
    Siła reputacji
    39
    Moja galeria

Miałem okazje wczoraj/dziś pobawić się sporo czasu (MM w Olsztynie za 2700=5r+kit), co prawda nie nexem 6 ale nexem 5r który posiada - hybrydowy AF jak w nexie 6: AF na bazie kontrastu oraz detekcji fazy no i powiem, że różnica jest spora lepiej niż w poprzednich nexach nawet w nexie 7(tam to kiszka, niby wyższy model ale chyba tylko w obudowie magn. & z tymi 3 tarczami) z kolei f-cją quick navi nex 6 ułatwia szyszby dostęp do zmian ustawień, dużo to lepsze niż ten tri navi, no ale wracając do tego AF. Fajnie jak się zaznaczy na LCD palcem punkt/obiekt który ma śledzieć i robi to szybko. OMD chyba też to posiada ?! AF-S to w porównaniu do OMD lekka przepaść. Porównywałem obydwa i z OMD mogłem robić oberdasy, fikołki to olek piekielnie szybko ostrzył, nie musiał nawet myśleć. W nexie to musiał się z lekka zastanowić. Podsum. nex 5r/6 do streeta nie będzie problemem czy ze śledzeniem małego bąka przemieszczającego się po mieszkaniu.

@up

Nawet szybko łapałem (AF) jakieś dzieciaki, które latały i ganiały się Było szybko bez problemu.
    Ostatnio edytowane przez chreasy ; 23.10.12 o 20:31
    runner

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

broda, zgodziłbym się z Tobą, gdybyśmy mówili o kolejnym tanim entry-levelu. Ale mówimy o aparacie dla entuzjastów, a takich rzeczy nie kupuje przez przypadek przysłowiowy Kowalski, który wpadł do marketu po kompakta, a wyszedł z NEXem, bo sprzedawca owinął go wokół palca jak małe dziecko. Aparaty takie, jak NEX-6, są dla ludzi, którzy wiedzą, po co przychodzą. Tacy ludzie się nie zastanawiają, dlaczego wystawiona obok w gablocie lustrzanka Canona wygląda bardziej profi niż Sony, a kosztuje dwukrotnie mniej. Oni kupują taki aparat, bo wiedzą, co on oferuje. I jakoś trudno mi uwierzyć, że nagle wszyscy oni rzucą się właśnie na NEXa, a nie na konkurencyjne aparaty. No bo niby czemu?

| OlyJedi Awatar broda
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria

zdarzy sie i przyslowiowy Kowalski , jestem pewien ze nex 6 bedzie wiecej we wtornym obiegu i jako nowy takze szybciej stanieje niz fuji , czas pokaze ,pozdr