Strona 8 z 17 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 167

Wątek: Olympus E-5 - opinia ;)

| OlyJedi Awatar lukasz78
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

Odp: Olympus E-5 - opinia ;)

Cytat Zamieszczone przez Karampuk Zobacz posta
    w sieci czy w podanym przez mnie linku?
    Nigdy nie podpinałem do swojej E5 szkła 12-60
    W sieci. Mam na myśli fotografie przedstawiające puszkę z obiektywem a nie fotografie wykonane takim zestawem.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez lukasz78 Zobacz posta
    W sieci. Mam na myśli fotografie przedstawiające puszkę z obiektywem a nie fotografie wykonane takim zestawem.
    Pod poniższym adresem możesz sobie dowolnie "podpinać" obiektywy do aparatów zarówno 4/3 jak i m4/3 i oglądać do woli:
    http://www.four-thirds.org/en/special/matching.html
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Siła reputacji
    26
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Karol Zobacz posta
    Pod poniższym adresem możesz sobie dowolnie "podpinać" obiektywy do aparatów zarówno 4/3 jak i m4/3 i oglądać do woli:
    http://www.four-thirds.org/en/special/matching.html
    Rewelacyjne! Wielkie dzięki.

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Karol Zobacz posta
    E-piątki nie używałem, E-trójkę znam dobrze. D300s+N17-55 zdarza mi się używać. Wszystko zależy o jakim fotografowaniu piszemy. Dla mnie wyższość zestawu z Nikonem jest dyskusyjna. AF w Nikonie jest bdb, wyższe ISO lepsze (niż w E-3) ale wymieniony zestaw Nikona dużo traci przez brak stabilizacji, przy czym lubię względnie długie czasy. Sprzęt N dość ciężki a jednak podatny na poruszenie. Na dłuższym końcu N17-55 względnie bezpiecznym czasem jest 1/50s podczas gdy IS Olka (zakładam, że E-3=E-5) pozwala spokojnie zejść na długim końcu 12-60 do 1/20s, nawet więcej, pomimo znacznie mniejszego kąta widzenia.
    Zasadniczo i pobieznie dla mniej wprawnego oka mozna by sie zgodzic, jednak tutaj odkrywa sie druga strona medalu zwanego N., bierzesz takiego tampona czy sigme z VC czy OS i arument stabilizacji pryska, natomiast cenowo jeszcze korzystniej wychodzi.
    Teraz zreszta i takj juz niewazne, mleko sie rozlalo i teraz cza czekac na fotosy z E3s jakimi zapewne nas kolega uraczy

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

Siła reputacji
    19
    Moja galeria

zeby nie bylo, pytalem o fotografie wykonane tym ze aparatem tj, Olympus E-5 z podpietym obiektywem ZD 14-54, ))
    wyglad samych gadzetow przestal mnie juz podniecac...
    Zapraszam: http://forum.olympusclub.pl/threads/...ne-kiedys-moze...
    pure liquid fire running through my veins

Siła reputacji
    26
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez nyny;
    bierzesz takiego tampona czy sigme z VC czy OS i arument stabilizacji pryska, natomiast cenowo jeszcze korzystniej wychodzi.

Tak, brak stabilizacji w puszce to kolejna przewaga Nikona nad Olympusem. Dzięki temu możesz kupując każdy kolejny obiektyw wybrać wersję bez lub z VR,VC,OS w zależności od producenta. To jest zdecydowanie korzystniejsze cenowo...dla producentów.

Cytat Zamieszczone przez Mr_Crowley Zobacz posta
    zeby nie bylo, pytalem o fotografie wykonane tym ze aparatem tj, Olympus E-5 z podpietym obiektywem ZD 14-54, ))
    Taaa jaaaasneee. Wejdź na stronkę do której link podał Karol i podepnij ZD 300mm f2.8 ED
    Ostatnio edytowane przez lukasz78 ; 24.09.12 o 20:58

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mr_Crowley Zobacz posta
    A prosze Cie bardzo:
    http://pl.pixel-peeper.com/adv/?lens...max=none&res=3

pozdro

---------- Post dodany o 21:04 ---------- Poprzedni post był o 20:56 ----------

Tak, brak stabilizacji w puszce to kolejna przewaga Nikona nad Olympusem. Dzięki temu możesz kupując każdy kolejny obiektyw wybrać wersję bez lub z VR,VC,OS w zależności od producenta. To jest zdecydowanie korzystniejsze cenowo...dla producentów.
    Nad filozofia aplikowania stabilizacji nie mam zamiaru polemizowac. Obaj producenci wybrali inne rozwizanie, ktore lepsze to juz temat na inna dyskusje

pozdro

Siła reputacji
    26
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez nyny Zobacz posta

Nad filozofia aplikowania stabilizacji nie mam zamiaru polemizowac. Obaj producenci wybrali inne rozwizanie, ktore lepsze to juz temat na inna dyskusje
    Które rozwiązanie lepsze to faktycznie temat na inną dyskusję. Parę postów wyżej twierdzisz, że nikonowskie rozwiązanie jest korzystniejsze cenowo.

W wątku e-system reaktywacja, Dobas wczoraj napisał m.in "Stabilizacja w korpusie ma duże zalety w sensie finansowym. Jednak szkło z a szkło bez stabilizacji różni się od siebie trochę kosztami. Uważam, że mając IS w puszcze więcej się zyskuje niż traci." Odpowiadałeś później zręcznie pomijając tą część wypowiedzi.

Dziś twierdzisz, że lepiej kupić puszkę bez stabizacji i płacić za nią ekstra przy każdym szkle niż zapłacić raz za IS w puszce. Dobrze Cię zrozumiałem?

Ja wiem, że masz w Nikonie sprawniejszy AF, lepszy DR, niedościgniną matrycę i fajniejszy pasek ale, że z tą stabilizacją to mnie jeszcze nie przekonałeś.

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Które rozwiązanie lepsze to faktycznie temat na inną dyskusję. Parę postów wyżej twierdzisz, że nikonowskie rozwiązanie jest korzystniejsze cenowo.

W wątku e-system reaktywacja, Dobas wczoraj napisał m.in "Stabilizacja w korpusie ma duże zalety w sensie finansowym. Jednak szkło z a szkło bez stabilizacji różni się od siebie trochę kosztami. Uważam, że mając IS w puszcze więcej się zyskuje niż traci." Odpowiadałeś później zręcznie pomijając tą część wypowiedzi.

Dziś twierdzisz, że lepiej kupić puszkę bez stabizacji i płacić za nią ekstra przy każdym szkle niż zapłacić raz za IS w puszce. Dobrze Cię zrozumiałem?

Ja wiem, że masz w Nikonie sprawniejszy AF, lepszy DR, niedościgniną matrycę i fajniejszy pasek ale, że z tą stabilizacją to mnie jeszcze nie przekonałeś.
    A o czym tutaj deliberowac?
    Masz od wyboru do koloru rozwiazan, ze stabilizacja i bez, orginaly i inni producenci. I kazde rozwiazanie jest tansze niz to co wyliczylem z olkiem.
    Generalnie IMHO pewnie, ze lepiej miec niz nie miec, ale tez jakos ponizej 70mm nie odczulem jakiegos dyskomfortu z jej braku.
    A jak ci se lapy czesa to sobie wchodzisz na iso wyzsze i po klopocie, tudziez seta wodeczki i wuala.

p.s. Akurat pasek mam bardzo fajny, i nie jest to nikon

pozdro

Siła reputacji
    26
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez nyny Zobacz posta
    A o czym tutaj deliberowac?
    Masz od wyboru do koloru rozwiazan, ze stabilizacja i bez, orginaly i inni producenci. I kazde rozwiazanie jest tansze niz to co wyliczylem z olkiem.
    Generalnie IMHO pewnie, ze lepiej miec niz nie miec, ale tez jakos ponizej 70mm nie odczulem jakiegos dyskomfortu z jej braku.
    A jak ci se lapy czesa to sobie wchodzisz na iso wyzsze i po klopocie, tudziez seta wodeczki i wuala.

p.s. Akurat pasek mam bardzo fajny, i nie jest to nikon

pozdro
    Jak zwykle nie na temat. Powinieneś zostać politykiem i udzielać "wywiadów" w mediach.