Strona 14 z 17 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 167

Wątek: Olympus E-5 - opinia ;)

| OlyJedi
    Mieszka w
    Piła
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Odp: Olympus E-5 - opinia ;)

[QUOTE= Ale jak sobie wszystko podliczyłem, a zwłaszcza jak zobaczyłem, ile musiałbym zabulić za odpowiednika ZD 14-54, to mi przeszło.[/QUOTE]
    Widzisz i sprowadziłeś wszystko do kasy. Ja wchodząc w Olka kilka lat temu kierowałem się w dużej mierze ceną. Nabyłem E-300 w podwójnym kicie za kwotę jaką bym musiał dać za Nikona D70 z marnym szkłem. Wtedy wybór był prosty. Teraz niekoniecznie, za porównywalne pieniądze są puszki dające lepszy obrazek. Teraz jestem w Canonie, ale jak widzicie nadal zaglądam do tego forum i nie w głowie mi trolowanie. Mocno kibicuję firmie i może kiedyś m4/3 mnie skusi. Pewnie to kwestia szkła takiego jak 12-60 czy 11-22, dobrze skorygowanego.

| OlyJedi Awatar TomP24
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

Możemy się pocieszać, że z Olkami jest jak z Jaguarami lub jeszcze bardziej niszowymi samochodami, ale prawda jest taka, że system "lekko" ostaje jeśli chodzi o jakość obrazka. Wybrałem świadomie E-30 ze względu na dostępną w przyzwoitej cenie optykę i fjuczury jakie dostałem w body. Nie zmieniłbym korpusu na E-5 bo zysk tylko na pancerności. Natomiast gdyby pojawiło się E5 II (E-7) na 16M matrycy z OMD to myślę, że 5 minut bym się nie zastanawiał.
    E-30, ZD 11-22, ZD 14-54, ZD 50-200, ZD 35, FL-50 & XZ-1

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez RobertW3D Zobacz posta
    Hmmmm ... dlaczego nie jestem zaskoczony, że nyny odpowiedział na poprzedniego posta ????
    To odpowiedzi sa limitowane, nie wiedzialem

A to, ze zainwestowales w uzywany zestaw olympusa to jest akurat zadnym wyznacznkiem...
    Proponujesz wejscie w system i jak to napisales czekanie i liczenie, az wyjda jasne stalki juz dopelnilo obraz.
    Dalszej czesci elaboratu nawet nie zamierzam komentowac..

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez puciu Zobacz posta
    Widzisz i sprowadziłeś wszystko do kasy. Ja wchodząc w Olka kilka lat temu kierowałem się w dużej mierze ceną. Nabyłem E-300 w podwójnym kicie za kwotę jaką bym musiał dać za Nikona D70 z marnym szkłem. Wtedy wybór był prosty. Teraz niekoniecznie, za porównywalne pieniądze są puszki dające lepszy obrazek. Teraz jestem w Canonie, ale jak widzicie nadal zaglądam do tego forum i nie w głowie mi trolowanie. Mocno kibicuję firmie i może kiedyś m4/3 mnie skusi. Pewnie to kwestia szkła takiego jak 12-60 czy 11-22, dobrze skorygowanego.
    ----------------------------

----Podobają mi się takie wyważone opinie jak Twoja...Mnie w Olym na początku zaciekawiły innowacje i większa GO pozdrawiam

| OlyJedi Awatar RobertW3D
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez nyny Zobacz posta
    A to, ze zainwestowales w uzywany zestaw olympusa to jest akurat zadnym wyznacznkiem...
    Jakbyś uważnie czytał, to jest - wyraźnie napisałem, że za tą samą sumę miałbym wg wielu "lepszy" zestaw. Używane E-5+12-60 wcale nie oznacza tani i nieprzemyślany.

Cytat Zamieszczone przez nyny Zobacz posta
    Proponujesz wejscie w system i jak to napisales czekanie i liczenie, az wyjda jasne stalki juz dopelnilo obraz.
    Nie wiem skąd to wyczytałeś, ale ja mojego pozostania w systemie nie uzależniłem od wypuszczenia taniej jasnej stałki....
    Pozdrawiam, Robert
    Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
    ... a jest ... żółta łódź podwodna ....

| OlyJedi Awatar lukasz78
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mr_Crowley Zobacz posta
    ...ale mam oferte na kupno canona 60d z 18-135 mm i 50mm 2.5 za 730 eur czyli nawet taniej niz za body e-5
    Rewelacja! Puszka, która premierę miała 10 lat temu. Ma ponad 6megapixli i USB1.1 bierz w ciemno

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez lukasz78 Zobacz posta
    Rewelacja! Puszka, która premierę miała 10 lat temu. Ma ponad 6megapixli i USB1.1 bierz w ciemno
    Jak wytrzeźwiejesz, to zauważysz, że nie chodzi o D60

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Jak wytrzeźwiejesz, to zauważysz, że nie chodzi o D60
    Masz + (niestety musze rozdac troche zanim Tobie przyznam)
    Wszyscy juz widza poprzez pryzmat N. i szukaja dziury w calym, dobrze ze jest troche postronhych osob

pozdro

---------- Post dodany o 19:08 ---------- Poprzedni post był o 19:06 ----------

Jakbyś uważnie czytał, to jest - wyraźnie napisałem, że za tą samą sumę miałbym wg wielu "lepszy" zestaw. Używane E-5+12-60 wcale nie oznacza tani i nieprzemyślany.
    To teraz przejzyj watek od poczatku i poczytaj o czym pisalem...

Nie wiem skąd to wyczytałeś, ale ja mojego pozostania w systemie nie uzależniłem od wypuszczenia taniej jasnej stałki....
    A z tego (i nie pisalem, ze ty uzalezniasz cos bo krok juz zrobiles) tylko polecasz cos po czym liczysz na cos czego nie ma, i to jest fenomen:

To co mi oferuje puszka i szklarnia Olka zaspokaja moje potrzeby w 90% (ciągle liczę na jasne (poniżej F2.0) stałki do portretów).
    Brawo za pomysl...

pozdro
    Ostatnio edytowane przez nyny ; 27.09.12 o 19:11
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

| OlyJedi Awatar lukasz78
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

Za duży wybór u konkurencji. D60 od Canona i Nikona a na dodatek 60D, dobrze że Olympus nie idzie tą drogą.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez lukasz78 Zobacz posta
    Za duży wybór u konkurencji. D60 od Canona i Nikona a na dodatek 60D, dobrze że Olympus nie idzie tą drogą.
    Tak, lepsza jest droga przekrętów finansowych i zostawiania użytkowników dużego 4/3 z ręką w nocniku. Lepiej nie poruszajmy tematu polityki firmy.