Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Olympus E 510 i jego szybkość

| OlyJedi Awatar jerryg3
    Mieszka w
    Jaworzno
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

Olympus E 510 i jego szybkość

witam serdecznie. mam pytanie do właścicieli olympusa e 510. zamierzam nabyć go w najbliższym czasie, nie rozumiem jak wygląda w praktyce czas ustawiania ostrości przy auto focus. ja, do tej pory byłem posiadaczem kompaktów fuji s20, s9500, więc nie mam doświadczenia z cyberlustrami. czas wynikający z testów, to poziom 1sek lub 1,8sek dla trudnych warunków oświetleniowych. nie mam porównania dla mych fuji, ale one nie spisywały się najlepiej. pytanie jedno jeszcze mi się nasuwa, jak bardzo przeszkadza tunel we wizjerze ? mam wiele jeszcze innych pytań, ale to w późniejszym czasie. potrzebuję sprzętu do fotografowania różnych uroczystości, foto makro, zwierzęta, krajobraz, czyli tak jak prawie każdy pozdrawiam Was.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    46
    Moja galeria

Re: Olympus E 510 i jego szybkość

Cytat Zamieszczone przez jerryg3
    witam serdecznie. mam pytanie do właścicieli olympusa e 510. zamierzam nabyć go w najbliższym czasie, nie rozumiem jak wygląda w praktyce czas ustawiania ostrości przy auto focus. ja, do tej pory byłem posiadaczem kompaktów fuji s20, s9500, więc nie mam doświadczenia z cyberlustrami. czas wynikający z testów, to poziom 1sek lub 1,8sek dla trudnych warunków oświetleniowych. nie mam porównania dla mych fuji, ale one nie spisywały się najlepiej. pytanie jedno jeszcze mi się nasuwa, jak bardzo przeszkadza tunel we wizjerze ? mam wiele jeszcze innych pytań, ale to w późniejszym czasie. potrzebuję sprzętu do fotografowania różnych uroczystości, foto makro, zwierzęta, krajobraz, czyli tak jak prawie każdy pozdrawiam Was.
    Najlepiej idź do MM albo innego sklepu i pomacaj. Szybkość AF zależy również od obiektywu jaki masz podpięty do body.

| OlyJedi Awatar jerryg3
    Mieszka w
    Jaworzno
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    zamierzam się na dual kita, ponadto ob. sigma apo 135- 400. nie mam możliwości właśnie sprawdzenia samego aparatu przed kupnem, czas mnie jednak pogania troszku. nie znam znaczenia słowa MM. pozdrawiam

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    MM- Media Markt
    nie kupuj nic bez macania !!!

| OlyJedi Awatar dziekan
    Mieszka w
    Tychy
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    zamierzam się na dual kita, ponadto ob. sigma apo 135- 400. nie mam możliwości właśnie sprawdzenia samego aparatu przed kupnem, czas mnie jednak pogania troszku. nie znam znaczenia słowa MM. pozdrawiam
    MM - media markt, albo foto joker
    www.tekkenolandia.pl
    E-510 / FL-50 / ZD 8 / ZD 35 / ZD 14-54 / Industar 50/2.8

| OlyJedi Awatar jerryg3
    Mieszka w
    Jaworzno
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    fotojoker nie dostępny. MM nie wiem, ale nie sądzę by w okolicach Jaworzna można by olka dostać. niemniej jak wiecie to dawajcie namiary. ja szybciutko odwdzięczę się testami. pzd

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    46
    Moja galeria
    FJ jest w kilku miastach na Śląsku

http://www.fotojoker.pl/lista_salonow.php

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

jak wygląda w praktyce czas ustawiania ostrości przy auto focus. ja, do tej pory byłem posiadaczem kompaktów fuji s20, s9500, więc nie mam doświadczenia z cyberlustrami. czas wynikający z testów, to poziom 1sek lub 1,8sek dla trudnych warunków oświetleniowych. nie mam porównania dla mych fuji, ale one nie spisywały się najlepiej.
    Jakosc autofokusa lepiej porownywac do innych modeli SLR a nie do kompaktow. Przy dobrym oswietleniu z 510 nie ma problemow, opznienia nie sa odczuwalne, przy slabych warunkach AF radzi sobie gorzej. Niestety daje sie we znaki brak lampki wspomagajacej AF, mozna sie ratowac wbudowana (malo wygodne) lub zewnetrzna lampa blyskowa.

Poza tym bardzo przyjemny aparat

| OlyJedi Awatar sławekb
    Mieszka w
    Łagów
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Sobi

Jakosc autofokusa lepiej porownywac do innych modeli SLR a nie do kompaktow. Przy dobrym oswietleniu z 510 nie ma problemow, opznienia nie sa odczuwalne, przy slabych warunkach AF radzi sobie gorzej.
    Przy dobrym oświetleniu to wszystkie AF-y w lustrzankach są szybkie.
    Możesz porównać do jakiejś lustrzanki, najlepiej E-1,E-500,E-300??

| OlyJedi Awatar jerryg3
    Mieszka w
    Jaworzno
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    dzięki za odpowiedzi. na terenie Śląska mam dostępny tylko "saturn" w Katowicach, a ja pracuję dla olka i nie mam czasu tam jechać. wiem, że nie ma co porównywać z kompaktami, planuję głównie szybkie właśnie foto (szkoła, kościół, sala ) a dalej nie wiem co z szybkością AF w tych właśnie warunkach. to, że olek foci nieźle to wiem, ale.... pozdrawiam