facet na desce nawet daje radę
facet na desce nawet daje radę
e-pl3
Witaj! Bardzo się cieszę, że wybierasz się nad stawy. Co do pogody – ja nie miałam ani jednego dnia deszczowego , dwa razy była ostra burza, ale w nocy. Przeżyłam za to tropikalne upały. Zabierz koniecznie coś na deszcz, nie rezygnuj z wyjazdu, dwa dni z rzędu nie może padać bez przerwy. Ciekawe czy wrócisz tak zakręcona jak ja.. Wybieram się tam jeszcze jesienią, jak spuszczą wodę ze stawów i ptaki będą miały łatwy dostęp do pożywienia. Gdzie konkretnie będziesz? Pozdrawiam nową fankę Doliny Baryczy!
Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją (Apolinary Despinoix).
My mamy nocleg w samym Miliczu, na każdy z trzech dni planujemy wycieczkę rowerową tak z 50-60 km, codziennie w innym kierunkuMartwi mnie ta pogoda, ale pewnie jednak pojedziemy, bo następna okazja będzie dopiero na wiosnę...
Jeżeli obserwacja ptaków i przyrody ma być głównym celem wyjazdu - 50/60 km dziennie to dużo. Czasem trzeba posiedzieć cierpliwie w jednym miejscu żeby coś ciekawego zobaczyć. Wszystkiego w ciągu 3 dni nie zobaczysz, ja nie zobaczyłam w ciągu 3 tygodni. Bardzo jestem ciekawa Twoich wrażeń po powrocie i oczywiście fajnych zdjęć. Nie rezygnuj z powodu pogody, do piątku prognozy mogą się zmienić.![]()
Przejechanie takiego dystansu, zajmie nam raczej nie więcej jak 3 godziny, więc całą resztę dnia mamy na oglądanieCele mamy takie przyrodniczo-ptasiasto-rowerowe, więc chciałam jakoś to wyważyć. Jedziemy we dwójkę, więc plan możemy dynamicznie zmieniać
![]()
Za Twoją radą postanowiliśmy ostatecznie, że jedziemyNa pewno się zdjęciami pochwalę, jeśli tylko będzie czym
![]()
Odwiedziłam po raz kolejny Dolinę Baryczy i Stawy Milickie. Te same miejsca, ale w zupełnie innej scenerii. Słoneczna pogoda, jesienne barwy złota i czerwieni zmieniły krajobraz w jeszcze piękniejszy niż latem. Ze stawów spuszczano stopniowo wodę, rozpoczęły się odłowy i ptaki dostały kompletnej wariacji z powodu ryb podanych im jak na talerzu.
Wrzeszczące mewy, dostojnie siedzące na osuszonych już partiach czaple białe i siwe a także gęsi, kaczki, kormorany i takie ilości ptactwa wszelkiego tworzyły niesamowite widowisko, które można było oglądać godzinami.
cdn.
61
62
63
![]()
Ostatnio edytowane przez Ola_Olga ; 14.10.13 o 20:10
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|