A czemu ma kosztować mniej? Może kosztować podobnie. Jeden wybierze jednego zachęcony możliwością wymiany obiektywów, a drugi drugiego omamiony "magią" pełnej klatki. Te 3.000$ jeszcze nie jest potwierdzone.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Klienci się zawsze znajdą bez wzgledu na cenę, zwłaszcza jezeli produkt bedzie rewolucyjny. Moim zdaniem mamy do czynienia z czystym marketingiem i wysoka cena bedzie kluczowa. Może chodzić o to aby pokazać, że sony jest firmą inowacyjną i ich target to nie klienci Panasonica czy Olympusa ale własnie Leici. A skoro mamy sprzet, który konkuruje z Leica to nasze tańsze produkty też musza byc niezłe.
A klienci na pewno i tak się znajda więc sony raczej nie straci na tym produkcie, a marketingowo na pewno zyska nawet jak go nie wprowadzi do produkcji![]()
Ostatnio edytowane przez pers ; 10.09.12 o 16:41
A ja się zgadzam z jedną opinią wyrażoną wyżej - X-E1 jest duuuużo fajniejszy i w dodatku o połowę tańszy. Pierwszy raz od nie wim kiedy mam impuls żeby kasę odkładać.
Mnie też Fuji bardziej przekonuje. Co więcej, chyba go kupię![]()
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
x-e1 to APSC, tu mamy FF w "kompakcie" i na te FF uważam spora grupa nabywców się znajdzie
Oczywiście o ile faktycznie taki sprzęt stanie się rzeczywistością. Co do Fuji, robi fajny sprzęt tylko drogi i zawsze coś tam jest niedopracowane. Jak zobaczyłem X-1Pro w sklepie za 12K to odeszła mi nawet ochota brać go do ręki. A jednak się sprzedaje i mimo jego wad jest chwalony. Jak zwykle jeśli Sony coś robi to większość jedzie z krytyką. Mimo, że inni korzystają z ich matryc. Ja tam uprzedzeń nie mam. Dla nas użytkowników im szybciej takie aparaty zaczną powstawać tym lepiej.
Dla mnie rewelacja - prawdziwa lekcja dla ...'ów z marketingu Panasa. Prawdziwy następca mojego ulubionego GF1@20.
Respect dla Słonego marketingu!
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
No dobra, ale powiedz w takim razie, gdzie widzisz zastosowanie aparatów o takiej właśnie konstrukcji? Kto kupi taki aparat?
u cioci na imieninach ? wycieczka w zoo ? spacer na molo w Sopocie ? ............![]()
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły
kto kupi? A po co Fuji zrobiło X100 (ogniskowa 23 mm (odpowiednik 35 mm dla pełnej klatki)) adresowany do profesjonalistów, nad którym zachwytów naczytałem się niemało, Sigma DP1 ogniskowa nominalna: 16,6 mm (ekwiwalent w małym obrazku: 28 mm), DP2 - 24.2 mm (odpowiednik 41mm w standardzie 35 mm) komu to potrzebne? Czy ktokolwiek to kupuje? Jeśli Sony zrobi ten aparat to myślę że wielu z tych co mają Fuji X100 będą myśleć o Sony. Magia FF jest spora, zresztą nie da się ukryć, że plastyka obrazu jest o wiele lepsza na FF niż na m4/3, APSC itd. Do streetfoto całkiem niezły sprzęt, do widoczków też się nada a i do portretu niezgorszy. Jeśli cena będzie przystępna to uważam że nieźle sobie poradzi na rynku.