Witam! Postanowiłem założyć wątek dotyczący rzadkiego i niezbyt znanego uzbrojenia (w szerokim rozumieniu tego słowa). Mam na myśli najróżniejszy sprzęt związany z wojskowością, a więc np. broń pancerną, wszelkiego typu pojazdy wojskowe, okręty itp. Celowo nie wymieniłem lotnictwa gdyż wątek mu poświęcony jest już na forum - "Zdjęcia lotnicze". Jeżeli ktoś zdecyduje się coś wrzucić prosiłbym w miarę możliwości podać nazwę danego obiektu oraz miejsca gdzie były robione fotografie. Na początek ode mnie : HMS Belfast - na Tamizie w Londynie S-200 w Muzeum Techniki Wojskowej w Lešanach oraz NSU Kettenkrad - na salonie IDEB w Bratysławie
Ciekawe rzeczy, S-200 wygląda groźnie. Mam nadzieje ze wątek się rozwinie.
Rysiek_______________ Podstawowe elementy E 4/3 i m4/3
Miom zdaniem pomysł na wątek jest ciekawy. HMS Belfast robi wrażenie.
OMD, kilka puszek i wiadro słoików
Tylko co konkretnie słowo "rzadkie"? Bo militariów fotkowych trochę mam, zapewne co najmniej kilka osób na forum również, ale nie wiem czy się kwalifikują.
"...był umarły, a znów ożył, zaginął, a odnalazł się."
Jasne że wątek się rozwinie. Poniżej parę moich - co prawda nie wszystkie robione "olkiem" Platforma zrzutowa P-7 z UAZ-em na niej (Muzeum Lotnictwa Polskiego w Krakowie) źródłoReszta fotek na https://picasaweb.google.com/michal....5/Platforma_P7 Wyrzutnia WP-8z (fotki z tegorocznego zlotu w Bornem - Sulinowie) źródło źródło źródło 2S7 Pion - robi wrażenie, 203 mm solidny kaliber (też tegoroczne Borne - Sulinowo) źródło Jak by ktoś chciał więcej fotek z Bornego to wrzuciłem na https://picasaweb.google.com/michal....neSulinowo2012
Ostatnio edytowane przez Michal_G ; 7.09.12 o 11:20
Zamieszczone przez Moominek Tylko co konkretnie słowo "rzadkie"? Bo militariów fotkowych trochę mam, zapewne co najmniej kilka osób na forum również, ale nie wiem czy się kwalifikują. "Rzadkie" militaria - czyli mam na myśli takie których nie zachowało się do naszych czasów zbyt wiele (mimo że kiedyś mogły być produkowane w dużych ilościach) lub też sprzęt produkowany masowo ale niezbyt znany, albo broń wytworzona w niewielkiej ilości, czy wręcz pojedyncze egzemplarze np. broni białej. Oczywiście nowości też się kwalifikują. Mam nadzieję że choć trochę wyjaśniłem o co mi chodzi. Pozdrawiam!
No chyba tak. Czyli rozumiem że Goliath się nada.
Militarno-fotograficzno-ornitologiczne: Gołębie szpiegowskie z czasów I Wojny Światowej do fotografowania pozycji przeciwnika - muzeum w twierdzy Koenigstein, niedaleko Drezna. Goliatha też tam mają.
Ciekawy watek..
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
watek bardzo ciekawy, może i ja coś znajdę.
Zobacz tagi
Zasady na forum