Imponująco wygląda z tą armatą 120mm. Domyślam się, że to też tylko demonstrator technologii?
Imponująco wygląda z tą armatą 120mm. Domyślam się, że to też tylko demonstrator technologii?
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
Tak jest i raczej nie zanosi się na to, aby wszedł do produkcji - przynajmniej u nas. Być może jakiś inny kraj byłby zainteresowany tym pojazdem, jednak w takiej konfuguracji cena będzie wysoka. Wieża jest zaawansowana - ma zintegrowany SKO i automat ładowania armaty, do tego duży kaliber działa, co przekłada się na wyższe koszty amunicji (ten typ wieży jest również dostosowany do kalibru 105mm). Potencjalnie innym problemem mógłby być import tych wież z Belgii, w celu późniejszego eksportu na rynki trzecie. Rozwiązaniem byłby zakup licencji, ale miałoby to sens tylko przy większych zamówieniach.
Tymczasen dziś będzie zmodernizowany system plot. Kub oznaczony jako 2K12-2D Kwadrat 2D, prezentowany w Kielcach przez Ukraińców.
Wyrzutnia rakiet 2P25M.
Stacja wykrywania i naprowadzania uzbrojenia 1S91M1.
![]()
Byc moze to tylko moje wrazenie, ale wydaje mi sie, ze Kraby sa w Kielcach od zawsze...
Armia je w koncu kupila, czy tez nadal cos im nie pasuje?
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++
Od zawsze to gruba przesada.
Tu masz coś na ten temat - link.
Ok, czyli cos sie ruszylo -dzieki za linka
Nie pamietam dokladnie, kiedy pierwszy raz bylem w Kielcach na MSPO, ale to chyba bylo cos 1999 albo 2000 roku - Kraby juz tam staly
To moze stad to moje wrazenie, skoro targow bylo 23 edycje, a Krab byl pewnie na 16...![]()
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++
Ok - mozliwe, ze to był rok 2001
Az tak dobrze nie pamietam
Ale nada twierdze, że 14 lat to kawalek czasu, jesli chodzi o podjecie decyzji o zakupie.
---------- Post dodany o 14:42 ---------- Poprzedni post był o 14:40 ----------
Ok - mozliwe, ze to był rok 2001
Az tak dobrze nie pamietam
Ale nada twierdze, że 14 lat to kawalek czasu, jesli chodzi o podjecie decyzji o zakupie.