Militaria wszelakie

Thread: Militaria wszelakie

Tags: broń, czołg, militaria, pocisk, uzbrojenie, wojsko
  1. ronin75's Avatar

ronin75 said:
    Quote Originally Posted by Operator View Post
    Nie natknąłem się nigdzie na informację, które dokładnie warianty mają być oferowane Francji. Prawdopodobnie będą to karabinki podstawowej wersji w obu odmianach : bull pup i klasycznej - do wyboru.
    Klasyczna wersja - MSBS zamiast FAMAS-a
    Quote Originally Posted by Operator View Post
    Egzemplarz z długą lufą istotnie mógłby służyć między innymi do celów reprezentacyjnych.
    Nie wiem czy to ta sama wersja, ale reprezentacyjnego MSBS-a już mamy - foto
    Mężczyzna bez kobiety jest jak samuraj bez pana.

2. Operator said:
    Quote Originally Posted by ronin75 View Post
    Klasyczna wersja - MSBS zamiast FAMAS-a

Nie wiem czy to ta sama wersja, ale reprezentacyjnego MSBS-a już mamy - foto
    Dzięki za info! Niestety drugi link nie pokazuje foty.

Stary 266K : pierwszy z kontenerową skrzynią transportową KST.15-02, drugi jest nośnikiem zabudowy warsztatowej na MSPO '14.

Click image for larger version. 

Name:	Star 266K (1).jpg 
Views:	1698 
Size:	162.3 KB 
ID:	136996

Name:	Star 266K (2).jpg 
Views:	1385 
Size:	207.5 KB 
ID:	136997
    Last edited by Operator; 6.12.14 at 21:00.

3. slaszysz said:
    Ten Star 266 jest jeszcze produkowany? Czy to tylko propozycja przebudowy nadwozia?

4. Operator said:
    Quote Originally Posted by slaszysz View Post
    Ten Star 266 jest jeszcze produkowany? Czy to tylko propozycja przebudowy nadwozia?
    Produkcja Starów 266 zakończyła się już dawno. Egzemplarze na zdjęciach to najprawdopodobniej używane pojazdy po modernizacji z nową zabudową (pierwsza fota), lub zmienionym i unowocześnionym wyposażeniem (fota druga).

5. Operator said:

6. Operator said:
    Kołowa Platforma Wysokiej Mobilności - czyli kolejna premiera tegorocznego MSPO.

Name:	KPWM.jpg 
Views:	1282 
Size:	210.3 KB 
ID:	137120

7. Operator said:
    Najciekawsza moim zdaniem polska premiera tegorocznego MSPO - prototyp 155mm samobieżnej haubicy Kryl, bazującej na najnowszym Jelczu 663.32.

Name:	Kryl.jpg 
Views:	1409 
Size:	197.4 KB 
ID:	137174

8. Kaz de Wro's Avatar

Kaz de Wro said:
    Najnowszy Jelcz jakoś przypomina mi swoim wydłużonym przodem karoserii serię ciężarówek Deutz (Magirus-Deutz)

A co do tej ciężarówki firmy Szcześniak to jestem pod wrażeniem i nic tylko życzyć sukcesu na tym ściśle ułożonym rynku pojazdów terenowych-specjalistycznych, gdzie są duże pieniądze i silna konkurencja. Z ciekawości wszedłem na ich stronę, a tu na pierwszym planie oświadczenie zarządu o ...
    http://www.psszczesniak.pl/pl/news/o...e-zarz%C4%85du

Przypuszczam, że konkurencja nie śpi... .

Pozdrawiam
    kaz
    Z kliszą na szyi.
    Olympus 35 RD.

9. Operator said:
    MSPO '14 - ciężki pojazd ewakuacji i ratownictwa technicznego Iveco Astra M320.45 WM 8x8 (zabudowa robiona przez francuską firmę Lohr).

Name:	Iveco Astra.jpg 
Views:	1911 
Size:	209.3 KB 
ID:	137187

10. Operator said:
    Światowa premiera na tegorocznym MSPO - prototypowa stacja radiolokacyjna dalekiego zasięgu pracująca w paśmie VHF litewskiej firmy Litak-Tak o nazwie Amber-1800.

Zespół antenowy w położeniu roboczym.

Name:	Amber-1800.jpg 
Views:	1278 
Size:	222.6 KB 
ID:	137218

MAN TGM z kontenerem mieszczącym stanowiska operatorskie, aparaturę elektroniczną oraz agregaty zasilające.

Name:	MAN TGM.jpg 
Views:	1173 
Size:	198.3 KB 
ID:	137219