AD-1_Skyraider, taka ciekawostka - chwilkę rozmawiałem z człowiekiem który latał bojowo na takich samolotach pod koniec wojny wietnamskiej jako młody pilotpodobno był bardzo łatwy w pilotowaniu ?
F11F Tiger
AD-1_Skyraider, taka ciekawostka - chwilkę rozmawiałem z człowiekiem który latał bojowo na takich samolotach pod koniec wojny wietnamskiej jako młody pilotpodobno był bardzo łatwy w pilotowaniu ?
F11F Tiger
Ostatnio edytowane przez viruuss ; 18.10.23 o 00:26
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły
Piasecki HUP-2
Bell AH-1 Cobra
Proszę bardzo.
To jest F-14 Tomcat, a nie F-11. Raczej nie do pomylenia, z żadnym innym samolotem.
Dzięki za bardzo ciekawą wrzutkę .
To jedno z najbardziej interesujących muzeów lotnictwa w USA. Też jest na mojej liście do zaliczenia.
Na pewno ciekawe i warte zwiedzenia, jednak będąc na Florydzie, zdecydowanie wolałbym zobaczyć Muzeum Lotnictwa Marynarki Wojennej w Pensacola, które jest jednym z najlepszych placówek tego typu. Jeśli chodzi o liczbę i jakość prezentowanych tam eksponatów, będących na wyposażeniu US Navy i nie tylko, to nie ma ono sobie równych. Oczywiście absolutnym numerem 1 na świecie, jest największe i najstarsze Narodowe Muzeum Sił Powietrznych USA, znajdujące się na terenie bazy USAF Wright-Patterson w Ohio.
Nie wiem czy łatwo było go pilotować, bo chyba nie będzie okazji tego sprawdzić.
Znów wracając do Brna, tym razem, bedą dwie wersje Iveco LMV.
![]()
tak, tak to f14 dopiero teraz zobaczyłem pomyłkę, mam drugie zdjęcie z tabliczką![]()
Ostatnio edytowane przez viruuss ; 20.10.23 o 21:51