Muszę poszukać może coś się tutaj nada z moich zbiorów.
Jacek
www.jackowlew.pl
Dopiero teraz znalazłem ten wątek - pzreczytałem z zainteresowaniem cały i będę regularnie zaglądał
A żeby nie bylo, że tylko czytam a się nie udzielam - pokażę inny, niestety gorzej zachowany egzemplarz Bibera - ustawiony obok bunkra Eperlecques (dawna wytwórnia ciekłego tlenu i baza rakietowa w północnej Francji). Zdjęcia wykonane 10 lat temu - w maju 2004 roku:
I jeszcze kilka niewybuchów bomb lotniczych - bunkier był intensywnie pombardowany przez Aliantów latem 1944r i później... jeszcze raz w styczniu 1945r (wtedy Amerykanie testowali na nim nowe typy swoich bomb lotniczych):
Zapraszam też do wątku https://forum.olympusclub.pl/threads...ia-z-historią - powstaje tam właśnie relacja z wyjazdu na którym zrobiłem te zdjęcia - jest tam też sporo zdjęć militarnych zabytków - a chyba nie ma sensu drugi raz wstawiać tych samych zdjęć tutaj.
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
Bardzo mi miło, że jest kolejna osoba na forum zainteresowana militariami.Tutaj zawsze mile widziane są wrzutki innych, w związku z tym możesz wstawiać takie zdjęcia, których jeszcze nie pokazywałeś do tej pory.
Kolejny przedstawiciel broni strzeleckiej na IDEB-ie 2014 - 7,62mm karabin automatyczny FN SCAR-H belgijskiej firmy Fabrique nationale de Herstal.
![]()