Piękny zabytek - chyba niewiele ich się zachowało. Masz więcej zdjęć - może z wnętrza? A tam z tyłu za szklaną gablotą widać kawałek gąsienic - też chyba z podobnego okresu?
Piękny zabytek - chyba niewiele ich się zachowało. Masz więcej zdjęć - może z wnętrza? A tam z tyłu za szklaną gablotą widać kawałek gąsienic - też chyba z podobnego okresu?
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
Wikipedia podaje 7 egzemplarzy, w tym tylko dwa warianty ''męskie''. Co do fot wnętrza, to skasowałem wszystkie które miałem, bo wyszły beznadziejnie. Wyjątkowo trudno było je zrobić porządnie - szyby (chyba z pleksi) oddzielające zwiedzających i słabe oświetlenie w środku wozu, skutecznie psuły efekt. O używaniu flesza w tym muzeum, można oczywiście zapomnieć. W internecie są zdjęcia wnętrza, tego konkretnego eksponatu. Mam za to jeszcze fotografię, przedstawiającą czołg z tyłu.
Okres ten sam, a gąsienica należy do czołgu Mark A Whippet, który jest jeszcze bardziej unikatowy, bo zachowało się ich tylko 5 sztuk na świecie. Chyba częściowo Cię usatysfakcjonuję, gdyż mam jedno znośne zdjęcie wnętrza, prócz całego wozu.A tam z tyłu za szklaną gablotą widać kawałek gąsienic - też chyba z podobnego okresu?
![]()
Ostatnio edytowane przez Operator ; 16.02.21 o 00:41
Bardzo ciekawe zdjęcia. Nawet widać ślady eksplozji która zapewne unieruchomiła tego Whippeta. Dopiero z wnętrza widać, jak kiepską widoczność miała załoga takiego czołgu.
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)