obiektyw sprzedany - temat zamknięty
Tak to jest jak się ukrywa wydatki na hobby przed "domową księgową". Podobno nie jestem z tym ukrywaniem osamotniony
Jerryg3 - dopisz nam jakąś "płętę" po wszystkim
obiektyw sprzedany - temat zamknięty
Tak to jest jak się ukrywa wydatki na hobby przed "domową księgową". Podobno nie jestem z tym ukrywaniem osamotniony
Jerryg3 - dopisz nam jakąś "płętę" po wszystkim
Ostatnio edytowane przez Karampuk ; 3.09.12 o 13:10
XZ-2|D800E|moje 500px
Miałem "podobny problem" z tym samym szkiełkiem.
Wysłałem, zapłaciłem, dostałem sprawny, "popłakałem się" nad ceną naprawy ale ...
Do następnego razu
Pozdrawiam.
Z plusów to 6 miesięcy gwarancji![]()
Czemu dziwne? Zarejestrowany jest tylko numer seryjny przy opuszczaniu towaru z magazynu dystrybucyjnego w OE. W żadnym punkcie sprzedaży nie jest skanowany numer seryjny i nie jest wprowadzany do jakiejkolwiek bazy danych. Baza danych serwisu nie jest powiązana z bazą danych magazynu Europa, bo i tak nie da się sprawdzić, czy obiektyw, który z tego magazynu wyszedł, już jest sprzedany klientowi detalicznemu, czy gnije w magazynie jakiegoś sklepikarza. Tylko Leica śledzi los swoich M i R.
Poodkręcane śruby, zerwana taśma i jakieś tam trybka. To efekt rozmowy z serwisantem. Obiektyw nie ma śladów upadku. Wymieni, uszczelni, posmaruje podobno. Na razie trzymam się serwisu prywatnego (taniej ), ale jak sprawdzi się to może podeślę namiary ?
Jak skończą podaj cenę , zamierzam swój wysłać po 2.5 na przegląd zimą i nie będę kombinował bo stówką taniej.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
No moze sie zle wyrazilem.Chodzi mi o to ze zostalo dnia tego i tego wydane z magazynu tyle i tyle towaru.Miedzy innymi fotodorotka cpom pl zakupila 10 obiektywow .Zarejestrowane zostaly nr seryjne.A po 16 miesiacach pojawia sie jeden z numerow w serwisie na naprawe platna.Wystarczy tel do nadawcy.Panie robimy za darmo bo masz pan gwarancje,i zrob se pan porzadek w papierach.
Szklo kupila fotodorotka.A czy odsprzedala je pozniej czy nie to inna sprawa.
Mi chodzi o czerwone swiatelko jak po wyjsci z glownego magazynu wraca do serwisu przed uplywem 24 miesiecy.
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Mam już, tylko muszę sprawdzić w praniu. Nie tylko patyczki i Back Front Fokusy, ale w sporcie, tam się sprawdzał.
Cytuję z kartki :
" Wymiana pantografów część elektroniki ( obiektyw samoczynnie się rozkręcił ) zerwał elektronikę i autofokus naprawa "
Póki co wygląda i działa dobrze. Koszt 350 pln z gwarancją roczną. Załatwiałem przez Fototrendy w Jaworznie, ale pieczątki z Będzimia.
Może więc znasz firmę.