Jakże różne bywają gusta... Dla mnie jest paskudny![]()
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Mi też się bardzo podoba i prawdopodobnie zamienię swojego gh2 na 3.
Witam wszystkich.
Trochę go nafaszerowali sterydami:
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Może i dobrze że napakowali go sterydami, w GH2 notorycznie, niechcący przełączam balans bieli i nie zawsze da się to naprawić.
Wygląda naprawdę fajnie. Na tego potworka mnie nie stać, ale czekam na wysyp uzywanych gh1 i gh2 na giełdzie i alle.
G3, Oly 45 1.8, Panas 14-42 kit, Helios 44M-4
Fear is a path to the dark side...
Mnie się kompletnie nie podoba, zbyt lustrzankowe, zdecydowanie bardziej przypada mi do gustu OM-D. W sumie jakbym miał kupić coś w tym stylu to byłby juz tylko krok od zastanowienia się nad jakąś małą lustrzanką.
Jak czytam tego typu komentarze to zawsze sie zastanawiam czy wy robicie zdjecia aparatami czy aparatom? Rozumiem komentarze dotyczace ergonomii czy rozmiaru ale wyglad?? Moze z takim K01 byloby mi sie wstyd pokazac () ale jakie ma znaczrnie czy cos wyglada jak lustro? Ni chyba ze chodzi o lans ...
Ale mi się własnie nie podoba przede wszystkim dlatego, że jest za duże i za grube - czyli lustrzankowe. Chyba jasno to wynikało z całej mojej wypowiedzi ale wychodzi na to, że nie.
A co do samego wyglądu to też mi sie nie podoba. Lubie miec w swoim otoczeniu rzeczy przynajmniej dla mnie ładne. Podobnie jest z innymi przedmiotami, jak mnie stać to wybieram to co jest dla mnie bardziej estetyczne nawet za wieksze pieniądze i nie chodzi tu o lans. Ty tak nie masz? Zawsze wybierasz to co jest bardziej funkcjonalne? Ludzie są różni wiec dla jednego fotografia to wyłącznie efekt końcowy a dla innego to zbitek kilku elementów w tym radości z sprzetu, który cieszy oczy.
No najwyrazniej nie bylo jasne - myslalem ze Ci przeszkadza ta lampaDla mnie GH3 jest za duze jak na m43 - co prawda szkla nadal sa mniejsze niz APSC ale roznica w stosunku do np. K5 jest juz zdecydowanie mniejsza. Co do funkcjonalnosc vs wyglad - zdecydowanie wazniejsza jest dla mnie funkcjonalnosc. Jestem w stanie zaakceptowac brzydkie body (o ile nie budzi u mnie odruchu wymiotnego - vide K01) jesli jest funkcjonalne. Aparat jest dla mnie narzedziem a nie celem samym w sobie - i tak zwykle mam go przy oku