Jasne...Zawsze trzeba znaleźć sobie jakąś wymówkę
![]()
Jasne...Zawsze trzeba znaleźć sobie jakąś wymówkę
![]()
Ciągle się uczę i będę wdzięczna za wszelkie opinie i rady![]()
OLYMPUS OM-D E-M 10 zestaw z 1442 EZ i ED 60mm 1:2,8 Macro
W górach pogoda zmienić potrafi się w momęcie, wyruszasz w piękny słoneczny dzień i zaliczasz deszcz, śnieg i zakryte chmurami góry, byw również odwrotnie. Ja tam nawet już specjalnie na prognozy pogody nie zwracam uwagi bo najczęściej nie sprawdzają się szczególnie w Tatrach gdzie aura żądzi się własnymi prawami. Zresztą chyba najlepiej właśnie wspomina się te wyprawy w trakcie których dzieją się właśnie takie rzeczy jak nagła śnieżyca, gdzie kilkanaście minut wcześniej stoisz i w pełny słońcu podziwiasz tęczę. Trzeba po prostu w plecaku mieć zawsze czapeczkę i rękawiczki
Jako że mam czasu chwilę dziś to jeszcze jedną relację zamieszczę.
Ponieważ pogoda uniemożliwiła nam zdobycie Czerwonych Wierchów a co za tym idzie sił mieliśmy na chodzenie jeszcze co nieco postanowiliśmy, że sprubujemy zdobyć następnego dnia Kościelec. Poranek okazał się całkiem słoneczny i ładny więc wyruszyliśmy w Góry. By zaoszczędzić na czasie zdecydowaliśmy się na wjazd kolejką na Kasprowy i stamtąd wyruszyć szlakiem w kierunku Doliny Gąsienicowej. Trasa ta interwsowała mnie z kiku powodów. Po pierwsze jest widokowo bardo fajna, po drodze jest kilka stawów. Po drugie w tym dniu z Doliny Gąsienicowej ruszył bieg wysokogórski i woleliśmy nie mijać się z zawodnikami podczas wspinaczki spod Czarnego Stawu na Karb, jest tam stromo i ciasno. Nim weszliśmy na Karb od strony Kasprowego zawodnicy biegu byli już poza naszą trasą, minęliśmy się tylko z kilkunastoma z nich.
Y207. Widok o poranku z okna pokoju gdzie nocowaliśmy
Y208. dzień póki co zapowiada się ładnie (Kuźnice)
Y209.
Y210.
Y211.
Y212. Kasprowy przywitał nas jak to w Górach małą zmianą pogody
Y213. Cóż, zima nie chce odpuścić, wędrówkę zaczynamy w iście zimowej aurze
![]()
Swietny klimat fot, piekne widoki i jest co podziwiac. Brawo @yamada.
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Te i poprzednie - świetne foto.
Pozdrawiam.
Świetne te ostatnie foty (pozostałe też)
Ładne widoki. Ech.
Cuda, Panie, cuda-wianki. Dobrze z Tobą fotograficznie wędrować.
yamada Ty górołazie. Piękne te Twoje foty, szczególnie te tęczowe, ale pozostałym też nic zarzucić nie można. No i ta fascynująca wycieczka w góry. Doceniam bo nigdy na takiej nie byłem.
![]()
Jest tak pięknie że też się muszę dołączyć do pochwałKolorki kadry klimat po prostu super.Gratuluję
Zapraszam do wątku: http://forum.olympusclub.pl/threads/...
Bardzo mi miło, że te moje górskie fotki się podobają. Biker, musisz raz zamiast na rower ruszyć na szlak, naprawdę warto.
@yamada wrzucaj foty.
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO