Proszę o informację najlepiej użytkowników na temat Nikon P7000 tak w skrócie poproszono mnie o doradzenie w zakupie taniego budżetowego lustra z kitem cyt. lustrzanka z duuużym zoom (urlop rodzinne foto dzieciaki na rozpoczęciu roku szkolnego myślę że odbitka jeżeli będzie? to nie większa niż 13/18cmm ) przekonałem "inwestora" że może może bardziej wygodne na urlop dla totalnego lamera będzie zakup zaawansowanego kompaktu, a niekoniecznie COŚ z wymienną i jak najtańszą optyką bez względu na system C N S czy bezlusterkowce, konkretnie podałem XZ1, LX5, X10 ewentualnie z G11/12 do wyboru do koloru![]()
http://www.dpreview.com/products/com...nasonic_dmclx5
a tu masz babo placek namierzyli N P7000 sprzdawca im bardzo polecał aparat "dla prawdziwych zawodowców"pewnie przed zbliżającą się premierą P7700 czyszczą zapasy magazynowe poczytałem w internecie i Nikon jako producent kompaktów nawet na forum nikoniarzy ma bardzo słabe notowania zazwyczaj plecane firmy to Olympus, Canon, Sony czy faktycznie jest tak kiepsko ? w sumie jak na amatora spory zakres ogniskowej solidna obudowa puszka magnezowa wielkościowo właściwie kopia G11/12 Idealnie jeżeli foto JPGa będzie ostre i w ładnych kolorach foto do albumu wątpię w chęci i zdolności potencjalnych właścicieli do grzebania w RAWach ? Miał ktoś w łapkach ten wynalazek jakieś uwagi? Będę wdzięczny za rozsądne informacje użyszkodników