Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 45

Wątek: Nikon p7000 vs... ????

| OlyJedi Awatar Darekw1967
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria

Odp: Nikon p7000 vs... ????

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    LOL

Ja nie twierdzę, że aparat jest be. I nie odradzam go dlatego, że jest be, tylko dlatego, że ma ciemny obiektyw, a aparaty konkurencji mają jasne szkła i to nimi w pierwszej kolejności powinien zainteresować się ktoś, kto szuka zaawansowanego kompaktu.
    Witam !

Mnie ten parametr nie przekonuje do konca, ze nieco jasniejsze szklo = lepszej jakosci zdjecia.
    Istotna jest dla mnie jakosc obrazu na calym kadrze i to co moge uzyskac przy zwyklym uzytkowaniu aparatu.
    Tak samo szybkosc AF moze byc dla kogos najbardziej istotna w wyborze albo duzy zoom.

Pozdrawiam

---------- Post dodany o 11:36 ---------- Poprzedni post był o 11:30 ----------

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Ale tez nikt nie napisal,ze jestes blazen.Zapytano czy musisz blaznowac-znowu.To jak mnie zona zapyta czy znowu mi sie zachcialo to nie znaczy zem ******.Prawda.Albo czy musze znowu wypic Twoje zdrowie.Czy to znaczy zem pijak,albo alkocholik.Nie.Toastowiec jestem.
    Witam !

Rozumiem Mirku w czym rzecz ale jak Janko Muzykant polecial z epitetami to mnie ruszylo

Pozdrawiam
    Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Darekw1967 Zobacz posta
    Mnie ten parametr nie przekonuje do konca, ze nieco jasniejsze szklo = lepszej jakosci zdjecia.
    W sporej ilości przypadków będziemy mieć zdjęcia nieporuszone i poruszone. Sam sobie wybierz, które będą lepszej jakości

Poza tym jakoś tak akurat niezależnie obiektywy w XZ1 i jasnych panasach są dobre od pełnej dziury. Przymykanie ze względu na jakość powyżej 2,8 nie ma sensu (a powyżej 4 jakość zaczyna spadać ze względu na dyfrakcję). Gdyby było inaczej, ktoś na pewno napisałby, że niby jest jaśniej, ale kiepsko jeśli chodzi o ostrość.

Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Janko Muzykant Zobacz posta
    W sporej ilości przypadków będziemy mieć zdjęcia nieporuszone i poruszone. Sam sobie wybierz, które będą lepszej jakości

Poza tym jakoś tak akurat niezależnie obiektywy w XZ1 i jasnych panasach są dobre od pełnej dziury. Przymykanie ze względu na jakość powyżej 2,8 nie ma sensu (a powyżej 4 jakość zaczyna spadać ze względu na dyfrakcję). Gdyby było inaczej, ktoś na pewno napisałby, że niby jest jaśniej, ale kiepsko jeśli chodzi o ostrość.
    Witam !

Aby nie bylo nieporozumien, nie chce udowadniac, ze S95 jest lepszy od XZ1 ale twierdze, ze ten Canon potrafi radzic sobie zupelnie
    przyzwoicie i wyprodukowac dobre jakosciowo zdjecia.

W ciemnicy gdy brak swiatla Canon ma dla szerokiego kata maksymalna jasnosc f2.0 i nie bedzie w tym przypadku specjalnie odstawal od ZX1.
    S95 ma nieco mniejsze szumy od ZX1 co pozwala mu na uzycie nieco wyzszego ISO i zniwelowania do pewnego stopnia strat jasnosci.
    Na pewno XZ1 ma wiele zalet ale nie jest to zadna przepasc technologiczna a w praktyce wiele roznic znika jak pojawia sie wiecej swiatla.

Zaleta S95 sa kompaktowe gabaryty przy zachowaniu mozliwie jak najwyzszej jakosci obrazu.
    Zaleta XZ1 to jasniejsze szklo i niezla stabilizacja oraz niezla jakosc fotek.

Oba aparaty sa niezle i kazdy z nich cos oferuje.

Wiele za i przeciw weryfikuje rynek.

Ogladales foty na PBASE z ZX-1 i S95 ? (7015 / 27000)

Porownaj sobie roznice w popularnosci aparatow po mimo, ze oba kosztuja prawie porownywalnie.

Tak przy okazji niedawno pojawil sie OM-D E-5 ktory tani nie jest a juz ma tam na koncie 7895 fot.
    Wiec jak widac popularnosc OM-D E-5 jest wieksza od XZ-1.

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Darekw1967 ; 28.08.12 o 15:45

| OlyJedi
    Mieszka w
    Krakow
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Witam !

Aby nie bylo nieporozumien, nie chce udowadniac, ze S95 jest lepszy od XZ1 ale twierdze, ze ten Canon potrafi radzic sobie zupelnie

W ciemnicy gdy brak swiatla Canon ma dla szerokiego kata maksymalna jasnosc f2.0 i nie bedzie w tym przypadku specjalnie odstawal od ZX1.
    S95 ma nieco mniejsze szumy od ZX1 co pozwala mu na uzycie nieco wyzszego ISO i zniwelowania do pewnego stopnia strat jasnosci.
    Na pewno XZ1 ma wiele zalet ale nie jest to zadna przepasc technologiczna a w praktyce wiele roznic znika jak pojawia sie wiecej swiatla.

Zaleta S95 sa kompaktowe gabaryty przy zachowaniu mozliwie jak najwyzszej jakosci obrazu.
    Zaleta XZ1 to jasniejsze szklo i niezla stabilizacja oraz niezla jakosc fotek.

Oba aparaty sa niezle i kazdy z nich cos oferuje.

Wiele za i przeciw weryfikuje rynek.

Ogladales foty na PBASE z ZX-1 i S95 ? (7015 / 27000)

Porownaj sobie roznice w popularnosci aparatow po mimo, ze oba kosztuja prawie porownywalnie.

Tak przy okazji niedawno pojawil sie OM-D E-5 ktory tani nie jest a juz ma tam na koncie 7895 fot.
    Wiec jak widac popularnosc OM-D E-5 jest wieksza od XZ-1.

Pozdrawiam
    Popularnosc aparatu ma srednie przelozenie na jego jakosc - w wypadku S95 sprzedaje sie marka (abstrahujac od faktu ze to przyzwoity aparat)

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Gdyby sprzedawałą się tylko marka, to Nikony by zalały świat.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Krakow
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Gdyby sprzedawałą się tylko marka, to Nikony by zalały świat.
    Tylko marka to moze nie ale co moze marka widac po sprzedazy Nikona 1

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria

Przepraszam, ale umiesz czytać, prawda? Składać literki w wyrazy, a wyrazy w zdania? Więc przeczytaj sobie raz jeszcze wątek, bo odpowiadasz na pytanie jakiegoś ducha, którego chyba tylko sam widzisz
    Raz jeszcze skorzystaj z tej wspaniałej umiejętności czytania i przeczytaj, że piszemy o kącie wąskim, bo wtedy ryzyko poruszenia z ręki przy czasach 1/10 sekundy jest największe, a w praktyce występuje zawsze. Różnica 2EV to jest różnica 1/10, a 1/40 sekundy - w tym przedziale tyle co jest zdjęcie nieczytelne, a czytelne. Czasów nie podałem z księżyca, to najbardziej typowe światło pomiesczeń, muzeum, jaśniejszych knajp itp - większość zdjęć w mieście. Szumy z rawa stoją podobnie, sprawdzałem.
    Kiedyś najbardziej popularne były Popularne
    Prośba o sprawdzenie popularności czegokolwiek jeśli chodzi o sprzedaż, od dłuższego już czasu pozwala na wyciągnięcie jednego tylko wniosku - ludzie to... no, mało myślą A już na pewno nie kupią tego, co im jest bardziej potrzebne, tylko to, co takim się im wydaje.
    Tak przy okazji niedawno pojawil sie OM-D E-5 ktory tani nie jest a juz ma tam na koncie 7895 fot. Wiec jak widac popularnosc OM-D E-5 jest wieksza od XZ-1.
    Badania dowodzą także, że od pluszowych misiów wybieranych przez dziewczynki z przedziału lat 2-5 ze sklepu naprzeciwko, popularniejsze są metryczne śrubki M3 w sklepie z artykułami metalowymi trzy ulice obok.
    PS. To była ironia na sens, a raczej jego brak

Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria

Witam !

Trudno dyskutowac z kims kto jest zlosliwy i wredny

Pozdrawiam

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Janko Muzykant Zobacz posta
    Kiedyś najbardziej popularne były Popularne
    Nie orientuję się jeszcze gdzie co jest na tym forum, ale zawsze jak kliknę z belki w "wasz temat" wiem, że jest impreza.
    Dziękuję wam obu za ten fun. Janko twoja - wyżej cytowana - riposta jest jak przysłowiowy gwóźdź do trumny, super skojarzone.
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi Awatar 2ev
    Mieszka w
    WrocLove
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez yac Zobacz posta
    Darka nie przekonacie - wie najlepiej.
    A znajomi niech sobie odpuszczą P7000 bo się zniechęcą do fotografii. Jak już koniecznie chcą to kolejny model P7100 , jest dużo szybszy w porównaniu do poprzednika.
    To całkiem rozsądna propozycja. Jest już nowszy 7700 ma CMOS BSI i obiektyw o jasności 2.0-4.0
    Ostatnio edytowane przez 2ev ; 6.09.12 o 23:09
    Nigdy się nie tłumacz – przyjaciele tego nie potrzebują, a wrogowie i tak nie uwierzą.
    Mark Twain