Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 45

Wątek: Nikon p7000 vs... ????

| OlyJedi Awatar Darekw1967
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria

Odp: Nikon p7000 vs... ????

Witam !

S95 ma obiektyw o maksymalnej jasnosci f 2.0 a TY WIDZISZ f 4.9

Obejrzyj sobie zdjecia na PBASE zanim zaczniesz UBOLEWAC nad jego CIEMNOSCIA

Jak napisales Kazdy glupi wie ze sa aparaty lepsze i gorsze ale ja napisze tak...
    Nie kazdy glupi czy madry wie... jakie mozliwosci ma dany aparat zanim samemu nie wytesuje i sprawdzi czy to co ma dany model go zadowala czy nie.

Jak do tej pory... rozmawiam o S95 z pseudo teoretykiemm ktory udziela cennych rad innym a sam nie ma
    zielonego pojecia o mozliwosciach tego aparatu.

Pozdrawiam
    Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak

| OlyJedi Awatar TOKIN
    Mieszka w
    Cieszyn
    Siła reputacji
    55
    Moja galeria

Jakby co... to ja pisałam o S100 - bo tylko nim trochę fotografowałam.
    Żeby nie było

Choć oczywiście możliwości i jakość obrazka z S95 będzie bardzo podobna.
    Ostatnio edytowane przez TOKIN ; 27.08.12 o 14:56

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    79
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez TOKIN Zobacz posta
    Jakby co... to ja pisałam o S100 - bo tylko nim trochę fotografowałam.
    Żeby nie było

Choć oczywiście możliwości i jakość obrazka z S95 będzie bardzo podobna.
    Obrazki są b.podobne mimo innej matrycy (Cmos w s100) - s100 ma też trochę lepsze wyższe ISO.
    Dla zainteresowanych - Canony s90 i s95 świetnie po konwersji B&W symulują analoga. Widziałem jednego bloga + reportaż wykonany s90 i przekonwertowany na B&W - ciekawie to wyszło.

Posiadałem przez krótki czas s90 potem nabyłem Panasa LX5 - udany aparat którym wykonałem trochę zdjęć ale później wróciłem do Canonów i mam s100. Panasonic przez jakiś czas leżał nieużywany bo nie był tak poręczny jak Canon - b.miło też wspominałem obsługę i szybkość działania Canona.
    LX5 ma lepszy pomiar swiatła, DR w światłach i troszkę pewniejszy AF ale obsługa (dla mnie), kolory i szybkość działania stoją po stronie Canona.
    Zapraszam do mojego wątku
    P&P - Pentax i Panas (GX7)

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar droplet
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria

Czy ktoś używał na przemian XZ-1 z S95/S100?
    Bardzo jestem ciekaw subiektywnych opinii.
    O mydlanym JPG z XZ-1 wiem też z własnych obserwacji także raczej interesują mnie doświadczenia z RAW.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    61
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Darekw1967 Zobacz posta
    Jak do tej pory... rozmawiam o S95 z pseudo teoretykiemm ktory udziela cennych rad innym a sam nie ma zielonego pojecia o mozliwosciach tego aparatu.
    Znowu musisz błaznować? To, że mam po dziadku ruski zegarek ''Czajka'', nie znaczy, że jeśli ktokolwiek powie cokolwiek złego o zegarkach ''Czajka'', to nie ma pojęcia o niczym, a w ogóle jest mój wróg po wsze czasy.

Otóż nikt nie kwestionuje s95 jeśli chodzi o jakość zdjęć, poza tym jest to aparat malutki, co bywa istotną zaletą. Jednakże różnica jasności w stosunku do kompaktów z równymi, jasnymi szkłami na tele wynosi około 2EV, a w praktyce jest to być albo nie być bardzo wielu zdjęć, które będą robione z ręki w warunkach mniej sprzyjających. Dochodzi do takich absurdów, że czasem, gdy wiem że będę pstrykał jakieś mniej ważne zdjęcia (czytaj: pamiątki) w pomieszczeniach, wolę XZ1 zamiast pena z 14-150, gdyż tym ostatnim po prostu zniszczę kupę ujęć.

Dojrzej w końcu do tego, żeby nie łączyć głupiego przedmiotu za półtora tysiąca z własną tożsamością.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Janko Muzykant Zobacz posta
    Dojrzej w końcu do tego, żeby nie łączyć głupiego przedmiotu za półtora tysiąca z własną tożsamością.
    Kurde,tylko zeby nie zaczal pic i palic nalogowo.

| OlyJedi Awatar yac
    Mieszka w
    k/3M
    Siła reputacji
    289
    Moja galeria

Darka nie przekonacie - wie najlepiej.
    A znajomi niech sobie odpuszczą P7000 bo się zniechęcą do fotografii. Jak już koniecznie chcą to kolejny model P7100 , jest dużo szybszy w porównaniu do poprzednika.
    Jacek

| OlyJedi Awatar Darekw1967
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Janko Muzykant Zobacz posta
    Znowu musisz błaznować? To, że mam po dziadku ruski zegarek ''Czajka'', nie znaczy, że jeśli ktokolwiek powie cokolwiek złego o zegarkach ''Czajka'', to nie ma pojęcia o niczym, a w ogóle jest mój wróg po wsze czasy.

Otóż nikt nie kwestionuje s95 jeśli chodzi o jakość zdjęć, poza tym jest to aparat malutki, co bywa istotną zaletą. Jednakże różnica jasności w stosunku do kompaktów z równymi, jasnymi szkłami na tele wynosi około 2EV, a w praktyce jest to być albo nie być bardzo wielu zdjęć, które będą robione z ręki w warunkach mniej sprzyjających. Dochodzi do takich absurdów, że czasem, gdy wiem że będę pstrykał jakieś mniej ważne zdjęcia (czytaj: pamiątki) w pomieszczeniach, wolę XZ1 zamiast pena z 14-150, gdyż tym ostatnim po prostu zniszczę kupę ujęć.

Blazen to TY JESTES i Twoje epitety i glupie uwagi pod moim adesem ktore wypisujesz to ewidentne zlosliwosci wynikajace z Twojej wrednej natury.
    Przestan sie tanio lansowac i brylowac przed ogolem.

---------- Post dodany o 10:55 ---------- Poprzedni post był o 10:43 ----------

Cytat Zamieszczone przez yac Zobacz posta
    Darka nie przekonacie - wie najlepiej.
    A znajomi niech sobie odpuszczą P7000 bo się zniechęcą do fotografii. Jak już koniecznie chcą to kolejny model P7100 , jest dużo szybszy w porównaniu do poprzednika.
    Witam !

Nie chodzi o to, ze wiem najlepiej bo tutaj nie o to chodzi.
    Problem lezy w glupim odradzaniu aparatu przez kogos kto kompletnie nie mial z nim do czynienia i nie poznal nawet
    podstawowych jego mozliwosci.

Rozumiesz... Ktos spojrzal na specyfikacje obiektywu i juz wie... ze aparat jest be...
    Nie zwrocil uwagi na jakosc obiektywu, mozliwosciach aparatu i jakosci zdjec jaka sie z niego uzyskuje ale wie... to, ze aparat jest be i
    drugiemu odradza jego zakup.

Pozdrawiam
    Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    242
    Moja galeria

LOL

Ja nie twierdzę, że aparat jest be. I nie odradzam go dlatego, że jest be, tylko dlatego, że ma ciemny obiektyw, a aparaty konkurencji mają jasne szkła i to nimi w pierwszej kolejności powinien zainteresować się ktoś, kto szuka zaawansowanego kompaktu.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

Ale tez nikt nie napisal,ze jestes blazen.Zapytano czy musisz blaznowac-znowu.To jak mnie zona zapyta czy znowu mi sie zachcialo to nie znaczy zem ******.Prawda.Albo czy musze znowu wypic Twoje zdrowie.Czy to znaczy zem pijak,albo alkocholik.Nie.Toastowiec jestem.