Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 45

Wątek: Nikon p7000 vs... ????

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    242
    Moja galeria

Odp: Nikon p7000 vs... ????

Cytat Zamieszczone przez Darekw1967 Zobacz posta
    Bzdura... !!!

S95 ma wysokiej jakosci obiektyw o jasnosci f.2.0...
    Tiaa... Im dalej w las, tym ciemniej, aż robi się bardzo ciemno. Ściema i nic więcej.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    79
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Tiaa... Im dalej w las, tym ciemniej, aż robi się bardzo ciemno. Ściema i nic więcej.
    @Epicure nie mozna tak zdecydowanie negowac tych Canonow bo nie sa wcale takie zle.
    Gdybym mial miec tylko jeden aparat do wszystkiego to bym pomyslal o GX1, ew. o RX100 ale potrzebowalem kieszonkowego kompaktu i tutaj s100 swietnie sie sprawdza.
    Obiektyw jest dobry i ostry pomimo tego, ze szybko ciemnieje przy dluzszych ogniskowych, matryca jest b. dobra i swietnie sobie radzi z wysokim ISO.
    Fotografowalem ostatnio wnetrze jednej katedry - wiekszosc zdjec byla robiona na iso 800 a kolory i szczegoly byly dobre. Szumu tez nie bylo duzo co mnie troche zdziwilo bo spodziewalem sie go wiecej.

mobi
    Zapraszam do mojego wątku
    P&P - Pentax i Panas (GX7)

| OlyJedi Awatar TOKIN
    Mieszka w
    Cieszyn
    Siła reputacji
    55
    Moja galeria

Zrobiłam s100 kilkadziesiat fotek. Byłam zaskoczona jakością otrzymanego obrazka - wysokie ISO, kolory, ostrość. W kategorii poręczności i wagi jest bezkonkurencyjny.
    Jednak dla mnie nawet najprostsza lustrzanka byłaby lepsza - bo ma wizjer, za to nie ma lagów, no i nawet ta z najsłabszym AF żwawiej się zbiera do akcji

Pytanie na ile te wymienione wyżej wady byłyby istotne dla wspomnianych inwestorów?
    Przypuszczam, że jeśli nie mieli do tej pory aparatu, to zupełnie nie zauważą tych braków. Oczywiście... dopóki, jakiś "życzliwy" ich nie doinformuje

Dla prawdziwych amatorów przekleństwem są bardziej obeznani w temacie znajomi - jedno spotkanko z pokazem zdjęć i na swoich bardzo fajnych do tej pory zdjęciach, zaczynają widzieć wyłącznie aberracje, brak ostrości i zwalony balans bieli

PS Wracając twardo do tematu - odradź im P7000 - aparat byłby idealny gdyby ktoś w Nikonie zechciał zająć się na serio jego firmware. Skoro do tej pory skutecznie nikt tego nie zrobił, ... nie liczyłabym

| OlyJedi Awatar Darekw1967
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria

Witam !

Sciema to fakt, ze nie fociles tym aparatem i nie masz pojecia o jego mozliwosciach.

Pozdrawiam
    Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak

| OlyJedi Awatar micky
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez TOKIN Zobacz posta
    ......

Przypuszczam, że jeśli nie mieli do tej pory aparatu, to zupełnie nie zauważą tych braków. Oczywiście... dopóki, jakiś "życzliwy" ich nie doinformuje

Dla prawdziwych amatorów przekleństwem są bardziej obeznani w temacie znajomi - jedno spotkanko z pokazem zdjęć i na swoich bardzo fajnych do tej pory zdjęciach, zaczynają widzieć wyłącznie aberracje, brak ostrości i zwalony balans bieli
    ......
    święte słowa !
    dziekuję wszystkim za info

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    242
    Moja galeria

Sciema to fakt, ze nie fociles tym aparatem i nie masz pojecia o jego mozliwosciach.
    Nawet nie musiałbym tego aparatu widzieć na oczy, żeby stwierdzić, że ma ciemny obiektyw. Wystarczy zerknąć w specyfikację techniczną. A jak ktoś umie dodać dwa do dwóch, to już sam sobie wyciągnie wnioski na temat możliwości tego aparatu w porównaniu do aparatów nie dość, że z dużo jaśniejszymi obiektywami, to jeszcze z nieco większymi matrycami.

Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria

Nawet nie musiałbym tego aparatu widzieć na oczy, żeby stwierdzić, że ma ciemny obiektyw. Wystarczy zerknąć w specyfikację techniczną. A jak ktoś umie dodać dwa do dwóch, to już sam sobie wyciągnie wnioski na temat możliwości tego aparatu w porównaniu do aparatów nie dość, że z dużo jaśniejszymi obiektywami, to jeszcze z nieco większymi matrycami.
    Witam !

Jezeli jasnosc obiektywu f2.0 uwazasz za ciemna to bardzo Ci wspolczuje fachowosci w
    ocenie calego aparatu.

Robiles zdjecia tym aparatem i obrabiales foty z raw-ow ?
    Oceniales przydatnosc i jego mozliwosci dla wielu zastosowan ?
    Robiles odbitki i porownywales jakosc zdjec z tego aparatu wzgledem jakosci uzyskiwana z lustrzanki ?

Wnoski sa takie chlopie, ze nie masz zadnej praktyki w foceniu tym aparatem a zaczynasz medrkowac i odradzac ludziom
    Canona S95 i wymyslac bzdury o ciemnosci obiektywu.

Pozdrawiam

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    242
    Moja galeria

Obiektyw f/2,0 to ma na samym początku, a potem jest ciemnica. Całokształt jest taki, że obiektyw jest ciemny i tyle. Nic nie piszę o możliwościach tego aparatu, bo każdy głupi wie, że są one mniejsze, niż możliwości innych aparatów z podobną matrycą, ale dużo jaśniejszym obiektywem.

Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria

Obiektyw f/2,0 to ma na samym początku, a potem jest ciemnica. Całokształt jest taki, że obiektyw jest ciemny i tyle. Nic nie piszę o możliwościach tego aparatu, bo każdy głupi wie, że są one mniejsze, niż możliwości innych aparatów z podobną matrycą, ale dużo jaśniejszym obiektywem.
    Witam !

Napisze jeszcze raz.

Z ta duza ciemnoscia obiektywu w S95 przesadzasz a na dodatek nie miales zadnej praktyki z tym aparatem i
    nie miales okazji ocenic jakosci obrazu jaka produkuje ten aparat.

Dobra rada ! Nie odradzaj sprzetu, ktorego po prostu nie znasz niezaleznie od tego co Twoim zdaniem glupi wie czy nie wie.

Popularnosc Canona S95 jest znacznie wieksza niz sie Tobie wydaje a ludzie tym foca wiele tematow co latwo
    sprawdzic sobie na PBASE.

Masz tutaj do wgladu 26961 zdjec

http://www.pbase.com/cameras/canon/powershot_s95

Pozdrawiam

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    242
    Moja galeria

Z ta duza ciemnoscia obiektywu w S95 przesadzasz...
    Oczywiście. Od dawna wiadomo, że f/4,9 to super jasność

...a na dodatek nie miales zadnej praktyki z tym aparatem i
    nie miales okazji ocenic jakosci obrazu jaka produkuje ten aparat.
    Po pierwsze: okazji do oceny jakości obrazu to jest mnóstwo. Mamy XXI wiek, internet i dziesiątki serwisów, które to umożliwiają. Po drugie: w ogóle nic nie mówiłem o jakości zdjęć.

Dobra rada ! Nie odradzaj sprzetu, ktorego po prostu nie znasz niezaleznie od tego co Twoim zdaniem glupi wie czy nie wie.
    Znam ten aparat na tyle dobrze, aby wiedzieć, że nie jest to lider na rynku jeśli chodzi o możliwości fotograficzne. Przed nim jest kilka lepszych modeli. Niniejszym upoważniam się do udzielania takich porad, jakie tylko uznam za właściwe.

Popularnosc Canona S95 jest znacznie wieksza niz sie Tobie wydaje a ludzie tym foca wiele tematow co latwo
    sprawdzic sobie na PBASE.

Masz tutaj do wgladu 26961 zdjec

http://www.pbase.com/cameras/canon/powershot_s95
    A co to kogo interesuje? Ludzie focą wiele tematów czym popadnie. Nie zmienia to faktu, że są aparaty lepsze i gorsze.