Wysłałem zapytanie do Olympus PL, zobaczymy co napiszą.Zamieszczone przez ziemia01
Wysłałem zapytanie do Olympus PL, zobaczymy co napiszą.Zamieszczone przez ziemia01
Narazie pusto.
Laureat konkursu VIRTUAL PHOTO RALLY 2006/zdobywca dwóch nagród.
ciekawe...Zamieszczone przez ziemia01
sp-500 jest tylko w opisie, który dał sprzedający, ale na skanie opakowania niektórych modeli nie ma
![]()
Napewno nie obsługuje, chce zarobic. Tu jest sklep internetowy i co ? nie ma !Zamieszczone przez piotrekp
http://www.foto-tip.pl/sklep/product...roducts_id=912
Narazie pusto.
Zeby dzialal pilot potrzebny jest odbiornik, a w sp-xxx go nie ma. Jedyna moznilowsc to rm-uc1 albo przystosowanie wezyka mechanicznego.
4/3: E510, E410; m4/3: E-PM1
kiedyś w necie natknąłem się na artykuł, który opisywał jak dokonać przeróbek w kabelku jakiegoś aparatu (niestety nie pamiętam jakiego) żeby po włożeniu go do złącza usb w aparacie wyzwalać go właśnie przez odpowiedni włącznik zamontowany na kablu - chociaż może to było trochę inaczej, ale może ktoś z Was będzie pomiętał o co chodziło, ciekawe czy dałoby się to zrobić dla innych modeli?
a propo BULBA, to czy do e-500 jest przewidziany wężyk spustowy?
Nie.Zamieszczone przez rodia
Dostałem odp. z Olympus Pl. Nie ma pilota do SP 500.
Narazie pusto.
1. Blokujesz wcisnięty spust migawki (jak - twoja już w tym głowa - może gumą do żuciaZamieszczone przez krzysiek1902
) z zasłoniętym obiektywem czarną, nieprzepuszczalną kartkę.
2. Odsłaniasz obiektyw i od tego momentu liczysz czas - na końcu zasłaniasz i zwalniasz smust migawki.
Inaczej raczej sie nie da nie poruszyć...
Zaglądnijże! - http://www.mariuszsarzynski.pl/
Ja bym raczej użył funkcji ANTISHOCK w aparacie, która polega na tym, że ustawia się czas opóźnienia migawki np. na 2 sekundy. Ty wciskasz spust, podnosi się lustro i dopiero po 2 sekundach idzie migawka. - zdecydowanie lepszy sposób niż machania przykrywką przed obiektywemZamieszczone przez mariush