rodia: SP-500 to kompakt![]()
Dokładna rozpiska złącza (tego małego - a'la mini-USB) tutaj
Dla odważnych - wszystko jasne ..... podobno fotograf nie boi sie lutownicy![]()
![]()
rodia: SP-500 to kompakt![]()
Dokładna rozpiska złącza (tego małego - a'la mini-USB) tutaj
Dla odważnych - wszystko jasne ..... podobno fotograf nie boi sie lutownicy![]()
![]()
a no tak, nie doczytałemZamieszczone przez Kris_1
![]()
...jak przetłumaczysz na PL to spróbuję.Zamieszczone przez Kris_1
Narazie pusto.
Laureat konkursu VIRTUAL PHOTO RALLY 2006/zdobywca dwóch nagród.
niestety z tekstu raczej wynika że m.in. funkcje wyzwalania przez kabel, jesli nie są wspierane przez dany model aparatu, mogą być zignorowane - czyli, że taka przeróbka może nic nie dać bo się i tak może się nie załączyć, tak to zrozumiałem, nie wiem czy warto próbować ... ?Zamieszczone przez krzysiek1902
Skow co prawda do E-500 nie jest przewidziany wężyk spustowy, ale pilot RM-1 działa wyśmienicie - w funkcji BULB wystarczy nacisnąć na nim przycisk "W" by otworzyć migawkę i "T" by zamknąć (proste jak drut).
OLYMPUS E-500, ZD 12-60/2.8-4.0, ZD 14-45/3.5-5.6, ZD 40-150/3.5-4.5, FL-36, filry HOYA polaryzacyjny LINIOWY i połówkowy-szary
Myślę że SP-510 nie różni sie tak bardzo od SP-500. Przed wysłaniem linku sprawdziłem na złączu wężyka i sygnały się zgadzają. Ciekawe czy ktoś z serwisu zagląda na forum?Zamieszczone przez piotrekp
..bulb? gdzie to znaleźć w e-510 lub jak ustawić?Zamieszczone przez Dempsey
...znalzałem...wiem...
Ustaw na kułeczku preselekcję czasu ''S'' i przejedz rolką ponad 60 sec i wyskoczy Ci BUBL![]()
E-3,E-510;F8, ZD14-54,S30,ZD40-150,FL50,FL50R,FL36R... i co dalej ? ? ?
Wybierz tryb M
a potem zmieniaj/ zwiększaj czas tak długo aż pojawi sie napis BULB
/*...................*/
/* ...........................*/
Albo tak jak mówi ZIBI na Mmanual...Ja w E-500 nie mam w preselekcji czasu BUBL zapomniałem sobie
tak więc musi byc M
![]()
E-3,E-510;F8, ZD14-54,S30,ZD40-150,FL50,FL50R,FL36R... i co dalej ? ? ?