Strona 147 z 258 PierwszyPierwszy ... 4797137145146147148149157197247 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.461 do 1.470 z 2573

Wątek: Fuji X-E1 i X-E2

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

Odp: Fuji X-E1

ale parę postów wcześniej pisałeś że 35tka sobie w słabym świetle radzi - wszak sporo tego światła zbiera. Ja myślałem o przydatności MF raczej w zoomie który odrobinkę ciemniejszy więc problemy z AF są bardziej prawdopodobne ale i GO większa...
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Zależy o jak słabym świetle mówimy. Jeśli zoom na pełnej dziurze da radę zamrozić ruch idącego człowieka, czyli przy iso 6400 da się osiągnąć powiedzmy 1/80 s, to AF sobie da radę. Jeśli zaś jest ciemniej, to AF i tak nie ma znaczenia, bo obiektyw z takim światłem będzie po prostu bezużyteczny. Nocą na ulicy mam często iso 6400 i 1/50 s przy f/1,4 - dla mnie to jest słabe światło
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Zoom w słabym oświetleniu jest wolny, ale 35-tka daje radę. Tylko co z tego, że jest wolny, skoro w warunkach, gdzie trzeba użyć f/1,4 i 1/50 s na iso 6400 z zoomem uzyskamy czasy rzędu 1/8 s. I tak za mało, żeby zamrozić ruch, a do obiektywów statycznych zupełnie nie ma znaczenia, czy na AF trzeba poczekał pół sekundy, czy półtorej.
    Można wtedy ruch zamrozić błyskiem lampy.

| OlyJedi Awatar chreasy
    Mieszka w
    Dln Śląsk
    Siła reputacji
    39
    Moja galeria

Dla zainteresowanych: X-E1 z 18-55 or 35/1.4 można dostać za 5,199 a nie jak na allegro widnieją z ceną 5,590

Fotomaster(Wrocław)

Pozdr
    runner

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    33
    Moja galeria
    Wiemy, wiemy. Jakiś czas temu mieli nawet za 5060zl czy jakoś tak. No w każdym razie jeszcze taniej.

| OlyJedi Awatar chreasy
    Mieszka w
    Dln Śląsk
    Siła reputacji
    39
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez pamaru Zobacz posta
    Wiemy, wiemy. Jakiś czas temu mieli nawet za 5060zl czy jakoś tak. No w każdym razie jeszcze taniej.
    AAAaaaaa W Krakowie tam gdzie ja kupywałem, mają jakikolwiek zestaw X-E1 za 5k
    runner

Jd
    Gość

A co powiecie na to ?
    Standardowa gwarancja FUJIFILM dla România obowiązuje przez 24 miesięcy od dnia zakupu" - 24 miesiące http://warranty.fujifilm-digital.com/pl/register/ro
    "Standardowa gwarancja FUJIFILM dla Україна obowiązuje przez 24 miesięcy od dnia zakupu" - 24 miesiące http://warranty.fujifilm-digital.com/pl/register/ua
    "Standardowa gwarancja FUJIFILM dla Deutschland obowiązuje przez 24 miesięcy od dnia zakupu" http://warranty.fujifilm-digital.com/pl/register/de
    "Standardowa gwarancja FUJIFILM dla Lietuva obowiązuje przez 24 miesięcy od dnia zakupu" http://warranty.fujifilm-digital.com/pl/register/lt
    "Standardowa gwarancja FUJIFILM dla Slovensko obowiązuje przez 24 miesięcy od dnia zakupu" http://warranty.fujifilm-digital.com/pl/register/sk
    A u nas...
    "Standardowa gwarancja FUJIFILM dla Polska obowiązuje przez 12 miesięcy od dnia zakupu" http://warranty.fujifilm-digital.com/pl/register/pl

W Polsce należy klienta "dymać" z urzędu

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Gwarancja to dobrowolne świadczenie producenta. W ogóle nie musi jej udzielać. Jeśli uważasz, że jesteś dymany, bo dostajesz mniej czegoś, czego wcale nie musisz dostawać, a inni dostają więcej, to po prostu nie daj się dymać.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Jd
    Gość

Tylko w całym cywilizowanym świecie każdy szanujący się producent daje. Ciekawe dlaczego Fuji daje w krajom sąsienich dwa lata, a nam tylko jeden rok ? A tak wogóle to coraz bardziej Cie nie rozumiem

PS chyba , że przeszedłeś na ciemną stronę mocy ?

| OlyJedi Awatar Jack
    Mieszka w
    Błonie
    Siła reputacji
    131
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jasand Zobacz posta
    A co powiecie na to ?[...]
    W Polsce należy klienta "dymać" z urzędu
    Ale w Polsce obowiązują bardzo restrykcyjne przepisy konsumenckie, o ile klient nie da się zrobić w bambuko naprawą gwarancyjną, to ma zawsze w zanadrzu Kodeks Cywilny i Ustawę o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej.