Strona 141 z 258 PierwszyPierwszy ... 4191131139140141142143151191241 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.401 do 1.410 z 2573

Wątek: Fuji X-E1 i X-E2

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Odp: Fuji X-E1

Cytat Zamieszczone przez Tomasz_St Zobacz posta
    Może matryca jest niedoróbką ale wpadka to wpadka i smród pozostał.
    Smród pozostał, ale to chyba bardziej kwestia psychiki... Wyrzuć go z siebie, łatwiej będzie żyć Matryca w X10 to już przeszłość, dawno sobie poradzono z tym problemem.

No wiesz... tutaj samo body kosztuje około 6 500 zł, jakby jeszcze tutaj zaliczyli wpadkę, to naprawdę byłoby cienko.
    A jakby się jeszcze potknąć, upaść i potłuc aparat, to już w ogóle byłoby fatalnie. Ciekawe, co na to Fujifilm Polska. Czy znów schowają głowę w piasek?

Dlaczego jest promocja 1+2? Bo chcą przekonać klientów znowu do siebie.
    Wydaje mi się, że nie muszą niczym przekonywać klientów. Aparat schodzi jak ciepłe bułeczki od pierwszego dnia sprzedaży. Idą święta, szał zakupów, konkurencja nie śpi (obiektyw za 1 zł u Olka, wydłużona gwarancja w Sony) - tutaj szukałbym przyczyny.

A co do X-E1 - już pojawiają się opinie niezadowolenia.
    A pojawił się kiedykolwiek na rynku jakiś produkt, który nie wywoływał żadnych opinii niezadowolenia? Czytam je o każdym nowym aparacie, niezależnie od marki, więc chyba lepiej przepuścić takie opinie przez gęste sito zdrowego rozsądku. Póki co X-E1 zbiera całkiem dobre recenzje i ludzie nie narzekają w nim na plamy na matrycy, pękające wyświetlacze, przecieki światła, klejące się listki przysłony czy co tam jeszcze się ostatnio pojawiało w nowych produktach... Nie widzę potrzeby, żeby kreślić tutaj czarne scenariusze.

Zobaczymy jak szybko pojawią się na allegro używane sztuki.
    Pewnie szybko, bo są ludzie, którzy kupują takie zabawki dla frajdy, a jak już im się znudzą, to je sprzedają w cholerę. Ciężko to przyznać, ale sam chyba do nich należę Ale oczywiście ludzie "czujący smród" stwierdzą wtedy, że Fuji po raz kolejny strzeliło sobie w kolano, znowu wypuszczając na rynek bubel, którego klienci się teraz w popłochu pozbywają
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar Tomasz_St
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    14
    Moja galeria

Może masz i rację.
    Fotografia jest jak magia...
    Prawie każdy posiada dziś różdżkę ale nie każdy potrafi czarować.

| OlyJedi Awatar psl
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Smród pozostał, ale to chyba bardziej kwestia psychiki... Wyrzuć go z siebie, łatwiej będzie żyć Matryca w X10 to już przeszłość, dawno sobie poradzono z tym problemem.
    Jak to przeszłość, to pozostaje pytanie dlaczego dalej sprzedają x10 z wadliwymi matrycami. Bo chyba sprzedają bez info. który jest ok, a który do wymiana matrycy?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

A jesteś pewien, że nadal sprzedają z wadliwymi matrycami? Znasz kogoś, kto kupił w ostatnim czasie i musiał wymienić matrycę. Ja o takim przypadku słyszałem parę miesięcy temu. Słyszałem też przynajmniej o dwóch przypadkach, gdzie matryce w aparacie zakupionym w ciągu ostatniego miesiąca były ok. Od maja, czyli od wprowadzenia nowych matryc, minęło już trochę czasu.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar tomtomek
    Mieszka w
    Kalisz
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

Na fotopolis pojawił się test z którego nic ciekawego się nie dowiedziałem:
    http://www.fotopolis.pl/index.php?n=16154&p=0

Pozdrawiam
    Tomek
    E-M1, RX100, 12-40, 45.

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    14
    Moja galeria

Faktycznie ten test nie porywa. Po tym teście mocno bym się zastanowił nad X-E1. Raczej nie zachęcił mnie do kupna jako potencjalnego klienta.

| OlyJedi Awatar chreasy
    Mieszka w
    Dln Śląsk
    Siła reputacji
    39
    Moja galeria

porównywałem z fotopoliż , to omd reprodukcja szczegółów tak do 1,600 w Fujiku poziom trzyma 6400 można się pokusić nawet 12,800. Ogólnie wady jakie widze w tym aparacie to AF, filmy a Obrazek & dr i high iso oraz brak sabu czy pękające, nie wiem co trzymają dobry poziom.

Najgorzej ostatnimi czasy wyszedł im test nexa 6 tam to zrobili totalną padake

edit

Olympus OMD EM-5 vs Fujifilm XE-1

http://lindsaydobsonphotography.com/...fujifilm-xe-1/
    Ostatnio edytowane przez chreasy ; 16.12.12 o 01:25
    runner

| OlyJedi Awatar pers
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria

gadka, gadką ale bardziej interesuja mnie wrażenia epicura dot. 35ki aniżeli saga pod tytułem "dlaczego nie kupie X-E1"

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    14
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez chreasy Zobacz posta
    Już na pierwszy rzut oka rzuca się ilość plusów i minusów obu modeli. Stronnicze to i widać, że osoba nie podeszła do tego tematu uczciwie.

Pers - wszystko jest ważne, zarówno wrażenia użytkownika sprzętu jak i opinie i zdanie innych. Czasem (jak w moim przypadku) wyrobione na podstawie obszernej lektury spraw problemowych z aparatami Fuji. Mimo tych problemów dalej rozważam gdzieś tam w swojej podświadomości zakup X-E1... bo mi się podobają zdjęcia z tej puchy.
    Ostatnio edytowane przez Tomasz_St ; 16.12.12 o 11:13

| OlyJedi Awatar klikacz
    Mieszka w
    Warsaw, Poland, Poland
    Siła reputacji
    134
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    A jesteś pewien, że nadal sprzedają z wadliwymi matrycami? Znasz kogoś, kto kupił w ostatnim czasie i musiał wymienić matrycę. Ja o takim przypadku słyszałem parę miesięcy temu. Słyszałem też przynajmniej o dwóch przypadkach, gdzie matryce w aparacie zakupionym w ciągu ostatniego miesiąca były ok. Od maja, czyli od wprowadzenia nowych matryc, minęło już trochę czasu.
    Na warsztatach piwnych rozmawiałam z Panem z Fuji. Okazuje się, ża na cała Polskę do tej pory wymieniono tylko 4 matryce. Dość mało tych niezadowolonych. Co to znaczy szum medialny...
    Obecnie sprzedaje się te aparaty z nowymi matrycami - dla upewnienia można zapytać w sklepie. Cyfrowe odpisały mi na maila że mają aparaty z nowymi matrycami.