Strona 113 z 258 PierwszyPierwszy ... 1363103111112113114115123163213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.121 do 1.130 z 2573

Wątek: Fuji X-E1 i X-E2

| OlyJedi Awatar MCR
    Mieszka w
    Toruń/Mała Nieszawka
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Odp: Fuji X-E1

No w Aperture mogę robić to miejscowo - nie tylko na całym obrazie. Skoro można na całości wyciągać, to na części też...
    "Pen, ta libacja się źle zaczyna - wyrzucił z siebie Pułkownik patrząc na kanoniera ładującego pociski typu D700 do działa mierzącego w góry Olimpu. Waidodayo - powiedział Pen patrząc na wylot 645-ki. Ważne jak się skończy-pomyślał
    http://macrayers.500px.com

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    242
    Moja galeria

Ja zauważyłem, że podciągnięcie samych cieni jest dużo większym wyzwaniem, niż rozjaśnienie całego zdjęcia.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar pers
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    44
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez chreasy Zobacz posta
    otóż to. Bawiłem się nim w C.H. Targówek. Jedyne i aż to, co przeszkadza to brak AF :P Kurcze starałem się ustrzelić spacerującą powoli osóbke, to WTF ? męka, nie wiem, pewnie na zewnątrz, za dnia nie było by problemu ale w sztucznym oświetleniu, katorga Aparat bardzo fajny, dobrze leży mi w łapie. Wysokie ISO (np. 12,800) potem na max zoom na lcd i wow, robi wrażenie. AF na poziomie hybrdy fuji s9600
    Tak, przy sztucznym oświetleniu AF jest wyzwaniem ale trudno go ocenić przez kilka minut w sklepie. Przy AF-S pomaga zwiekszenie ramki. W moim odczuciu w takich warunkach jeszcze lepiej przestawić na AF-C, a najlepiej na manual. Wczoraj w nocy bawiąc się w warunkach domowych korzystałem wyłącznie z manuala co ograniczyło sie do ustawienia odpowiedniej ostrości i nastepnie klikałem zdjęcia nawet nie patrząc na wizjer/ekran. Moim zdaniem trzeba to sprawdzić samemu bawiąc się różnymi ustawieniami przynajmniej godzine, a najlepiej jeden dzień w różnych warunkach.

Z minusów - przy założonej osłonie przeciwsłonecznej i uzyciu wbudowanej lampy błyskowej pojawia się cień od tej osłony (nie wiem czy tak jest w innych podobnych aparatach)

Lista minusów tego aparatu może być naprawdę długa ale ma coś w sobie co powoduje, ze chce się go wziąć do ręki i robić zdjęcia

Ale na pewno nie poleciłbym go komus bez wczesniejszego pokazania ewentualnych problemow i sposobów radzenia sobie z nimi (i to fizycznie a nie przez różne fora internetowe). Moim zdaniem im większy bedzie krąg posiadaczy tego aparatu tym więcej bedzie negatywnych opinii o nim. Sporo osób kupi go głównie dla wyglądu i nawet nie pomysli o zmianie wielkości ramki czy uzyciu trybu manualnego i bedą się dziwić, że na przykład AF nie potrafi ustawić ostrosci na gładkiej powierzchni.

| OlyJedi Awatar motoko
    Mieszka w
    Szkocja
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez pers Zobacz posta

Ale na pewno nie poleciłbym go komus bez wczesniejszego pokazania ewentualnych problemow i sposobów radzenia sobie z nimi (i to fizycznie a nie przez różne fora internetowe).
    No to swieta prawda jest. Moj OM-D wlasnie dlatego wrocil do Amazona.
    I cyfra i analog...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    242
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez motoko Zobacz posta
    No to swieta prawda jest. Moj OM-D wlasnie dlatego wrocil do Amazona.
    Tak z ciekawości, co Ci w nim nie pasowało?
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar motoko
    Mieszka w
    Szkocja
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Tak z ciekawości, co Ci w nim nie pasowało?
    Minimalna wielkosc punktu AF. No i cena
    I cyfra i analog...

| OlyJedi Awatar sylwiusz
    Mieszka w
    Warsiawa
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria

Co ciekawe regulowana wielkosc punktu maja... NXy Samsunga, mozna sobie nawet naprawde maly punkt ustawic. No ale poki co przy tych korpusach, ktore maja i podejsciu Sama do tego systemu...
    Pozdrowienia
    Sylwek
    the convert

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    79
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez sylwiusz Zobacz posta
    Co ciekawe regulowana wielkosc punktu maja... NXy Samsunga, mozna sobie nawet naprawde maly punkt ustawic. No ale poki co przy tych korpusach, ktore maja i podejsciu Sama do tego systemu...
    Ale szkła mają dobre i b.tanie a w drodze jasne zoomy - tylko aparaty trochę odstają.

Ciekawe, że pierwszy raz ktoś się poskarżył na wielkość punktu AF w OMD?
    Zapraszam do mojego wątku
    P&P - Pentax i Panas (GX7)

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria

Wielkość punktu AF nie była dla mnie problemem nigdy, ani w PENach, ani w lustrzankach.
    Ale co człowiek, to inne wymagania, więc mogę to zrozumieć.

Szkoda, że tak szumnie zapowiadana poprawa AF to jednak żaden cud na poziomie OM-D.
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

| OlyJedi Awatar piozet
    Siła reputacji
    33
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    - aparat jest dość powolny w obsłudze, przy serii zdjęć szybko zapycha się bufor i długo trwa zapis na kartę. Używam karty 30 MB/s, która średnio nadaje się do zdjęć w trybie raw+jpeg. Zapisanie jednego takiego zdjęciu trwa 7-8 s, a serii kilku zdjęć całe wieki.
    Tylko lepsza karta nic nie da bo wąskim gardłem jest aparat
    Generalnie wygląda jakby zrypali software w tym aparacie pod względem wydajności bo jeszcze parę innych rzeczy ślimaczy się niemiłsiernie...