sterowanie po radyjku byłoby miłe, ale nie sądzę żeby miało się szybko w Fuji pojawić. Prędzej w Sony albo Samsungu to zobaczysz.
sterowanie po radyjku byłoby miłe, ale nie sądzę żeby miało się szybko w Fuji pojawić. Prędzej w Sony albo Samsungu to zobaczysz.
Systemowe rozwiązanie to faktycznie tylko Canon i tylko z najnowszą lampą bodajże 600EX-RT.
Do Canona i Nikona, a także chyba do Sony (tylko nie wiem na którą stopkę) są wyzwalacze radiowe firm niezależnych przenoszące TTL, do Olympusa nie udało mi się takich znaleźć, do Fuji zresztą też nie.
Swoją drogą system sterowania błyskiem w Nikonie działał w sposób całkowicie mnie satysfakcjonujący, gdyby Fuji osiągnął taki sam poziom w swoim to nie byłoby wcale tak źle.
A Nikon Speedlight System?
Ponoć jakieś lampy Fuji mają się teraz pojawić. Zobaczymy, czy konstruktorzy odrobili lekcje.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Ponieważ system nowy, to sterowanie radiowe mogliby zrobićNawet i za pomocą przystawki zakładanej na sanki.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
X-E2 ma czujniki fazowe, a co do obrazka - na Forum Fuji można przeczytać że pierwsze X-Transy (te bez czujników, z X-Pro1 i X-E1) były lepsze (sporo lepsze?) od drugiej wersji (X-E2 / X100s / X-T1)
---------- Post dodany o 06:49 ---------- Poprzedni post był o 06:39 ----------
i do poczytania:
http://www.dpreview.com/reviews/fujifilm-x-e2/11
testy u Optycznych są trudne do porównania ze względu na zmienioną metodologię badań
Rawy są takie same, silnik jpeg się trochę zmienił. Nowsze modele trochę bardziej odszumiają wysokie czułości i standardowo mają wyższy kontrast. W znacznym stopniu da się to skorygować w menu, chociaż osobiście nie miałem okazji porównać. Informacje z forum Fuji traktowałbym jednak z rezerwą, bo forum zdominowane jest głównie przez jednego malkontenta męczybułę (coś a'la qbic niegdyś na Olyclubie). Jak się go czyta, to można odnieść wrażenie, że Fuji z każdym nowym modelem strzela sobie w kolano
![]()
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
optyczni piszą o nowej wersji 56/1,2
W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
Aktualnie odpoczywam na autobanie.