Jeszcze raz wizjer, tym razem w słabym oświetleniu:
Przy okazji można zobaczyć, jak działa AF w 18-tce i 35-tce przy wyłączonej diodzie doświetlającej. Naprawdę nie jest źle.
Jeszcze raz wizjer, tym razem w słabym oświetleniu:
Przy okazji można zobaczyć, jak działa AF w 18-tce i 35-tce przy wyłączonej diodzie doświetlającej. Naprawdę nie jest źle.
Ostatnio edytowane przez epicure ; 5.11.12 o 12:37
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
@epicure w kicie 18-55 jest z deka szybciej ? Ogólnie, to wystarczy do jakiegoś tam codziennego fotografowania. Jest naprawdę dobrze w....ciemnicach. Za dnia to jest jeszcze lepiej. W sumie AF zadowalający aż nadto. To już niedługo się przekonamy jak ci fujik w łapy wpadnie, to sam opiszesz swoje odczucia![]()
runner
Po angielsku nie czytaty jestem niestety, ale z tego co piszesz - dobrze rozumuję że rzeczywista GO widoczna na zdjęciu będzie większa niż to co wylicza aparat i pokazuje na pasku?
Przy okazji, nie wiem na ile to prawda a na ile ściema ale w jednym ze sklepów w sieci pojawił się X-E1 za 3750zł a w kicie za 4750zł. Faktycznie Fuji rozpoczęło już dostawy? o cenie na razie się nie wypowiadam (wiadomo że zawsze za wysoka)
Janie, który sklep ?
już mam
http://foto-cyfra.com/opis_produktu_ac.php?np=770
cena tymczasowa. Po 16.11 będzie chodził w normalnej cence po 5,800-6k. Nie wierze, żeby to "COŚ" było prawie za pół darmo. Zachód spycha je po 1299€.
Ostatnio edytowane przez chreasy ; 5.11.12 o 13:02
runner
Nie ma czegoś takiego, jak rzeczywista GO. Ona będzie zależeć od tego, jakiej wielkości będzie wydruk. Aby wykluczyć tą zmienną przyjęło się, że GO liczy się dla odbitki/wydruku 20x30 cm. Fuji zaś liczy dla maksymalnego wydruku, na jaki pozwala rozdzielczość matrycy. Jeśli wydrukujesz plakat, to faktycznie GO będziesz miał taką, jaką wskazuje aparat. Dla formatu 20x30 cm na zdjęciu faktyczna GO będzie jednak większa.
Pewnie przedsprzedaż. W sklepach ma się pojawić 16 listopada.
Możliwe.
Niemożliwe![]()
no nie wiem czy aż tak podrożeje, na niemieckim amazonie korpus jest do wzięcia za 899 Euro, czy to jest półdarmo? może i jest troszke taniej od OMD i od NEXa-7 ale to i tak niemała kupka pieniędzy
---------- Post dodany o 12:05 ---------- Poprzedni post był o 12:01 ----------
popatrzyłem jeszcze raz na Amazon.de wyraźnie i na zielono jest napisane że mają go w magazynie, jak bym się pospieszył to na jutro mogą mi go przysłać
kit chodzi po 599 €
http://www.ac-foto.com/onlineshop/ac...&hersteller=30
Cena body taka, jaką Jan podał:
http://www.ac-foto.com/onlineshop/ac...&hersteller=30
Ostatnio edytowane przez chreasy ; 5.11.12 o 13:08
runner
Podoba mi się coraz bardziej. Nawet AF na tych filmikach jak dla mnie jest OK. Szkoda tylko, że tak mało informacji o zoomie się pojawiło. Może w tym tygodniu pojawią się jakieś zdjęcia prosto z puszki z ostatecznej wersji tego obiektywu.
Co do ceny to ja bym się bardzo cieszył gdyby z kitem była w granicach 5500zł.
Ceny obiektywów w zestawach zazwyczaj wychodzą sporo taniej niż luzem... Zresztą, wybór szkieł do systemu jak na razie niewielki (chociaż każde szkiełko przynajmniej na papierze bardzo zacne) więc myślę że Fuji, jeśli chce przekonać do siebie klientów, zwłaszcza takich którzy rozważają porzucenie dotychczasowego systemu musi (wydaje się że musi) kusić ceną. Przystępna cena zestawu X-E1 z ciekawym zoomem mogłaby być ciekawą przynętą...