Strona 70 z 258 PierwszyPierwszy ... 2060686970717280120170 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 691 do 700 z 2573

Wątek: Fuji X-E1 i X-E2

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria

Odp: Fuji X-E1

A o jakim tu sposobie traktowania mowa, ot dostał do testów i tyle.. Ja sam - dzięki znajomemu, który testuje różne graty i też foci - bawiłem się chwilę i D4 i M9 mono i dużą masą innego sprzętu co to dopiero co wyszedł itd. Ot zwykłe pudełka do robienia zdjęć. Testerem nie jestem ale podejście mam identyczne jak Kai (i dzarro). Co do X-e1 to obawiałem się, że af dalej nie będzie na poziomie om-d.. Ale jedno co wiem i cieszy to fakt, że obrazek końcowy to fuji ma cacy (nie ważne czy to x100,x-pro,x-e). A to w ostatecznym rozrachunku chyba najważniejsze..

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez TOKIN Zobacz posta
    Bo niestety to co widziałam na własne oczy, to nie tylko problem wolnego AF, to także problem ogólnej powolności - właśnie zwlekania z każdą akcją. To co w innych aparatach (kompaktach, lustrzankach, evilach) działa momentalnie, to w Fuji wystawia naszą cierpliwość na próbę...
    Ale widziałaś to na własne oczy w X-E1? Albo w X-Pro1 z najnowszym firmwarem?

---------- Post dodany o 11:26 ---------- Poprzedni post był o 11:25 ----------

Cytat Zamieszczone przez pamaru Zobacz posta
    Co do X-e1 to obawiałem się, że af dalej nie będzie na poziomie om-d..
    Nie musisz się już obawiać. To, że AF nie będzie na poziomie OM-D, to chyba nikt nie ma wątpliwości
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar TOKIN
    Mieszka w
    Cieszyn
    Siła reputacji
    55
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Ale widziałaś to na własne oczy w X-E1? Albo w X-Pro1 z najnowszym firmwarem?
    Przecież wiesz, że nie.
    Odnoszę się jedynie do tego co jest zbieżne w obserwacjach moich (starszych iksów) i obserwacji Marcina Zięby (dotyczących X-E1) z cytowanego wyżej linka.
    Wsio.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria

Nie musisz się już obawiać. To, że AF nie będzie na poziomie OM-D, to chyba nikt nie ma wątpliwości
    No ale zbliżonym chociaż.. Ale jak to już napisałem w ostatecznym rozrachunku końcowy obrazek powoduje uśmiech na twarzy (piszę to z perspektywy x100, którego miałem, choć AF nie raz frustrował mnie cholernie).

| OlyJedi Awatar TOKIN
    Mieszka w
    Cieszyn
    Siła reputacji
    55
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez pamaru Zobacz posta
    A o jakim tu sposobie traktowania mowa,
    Np o takim

+ część 2

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Nie widzę innego sposobu, jak tylko kupić ten aparat i przetestować samemu. Niestety każdy ma inne oczekiwania i punkty odniesienie, więc dla jednego będzie za szybko, dla innego za wolno. Liczę, że jako użytkownik lustrzanki z ponoć najgorszym AFem na rynku będę zachwycony działaniem ponoć najgorszego AFu wśród bezlusterkowców

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    79
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dzarro Zobacz posta
    Kai to super koleś - podchodzi to kwestii sprzętowych tak jak należy - czyli z totalnym dystansem. A to, że jego filmiki cieszą się (chyba) popularnością nastraja optymistycznie - bo wygląda na to, że jest więcej osób, które myślą podobnie.
    Dokladnie
    Tez lubie czasem popatrzec na jego testy. Gosc mowi raczej o wlasnych odczuciach dotyczacych danego sprzetu, pokazuje jego mozliwosci w terenie i nie raz porownuje do produktow podobnej klasy - nigdy tez nie naklania do zakupu.
    A ze czasami sie powyglupia lub spali jakis aparat...

Mobi
    Zapraszam do mojego wątku
    P&P - Pentax i Panas (GX7)

| OlyJedi Awatar TOKIN
    Mieszka w
    Cieszyn
    Siła reputacji
    55
    Moja galeria

Nie widzę innego sposobu, jak tylko kupić ten aparat i przetestować samemu. Niestety każdy ma inne oczekiwania i punkty odniesienie, więc dla jednego będzie za szybko, dla innego za wolno. Liczę, że jako użytkownik lustrzanki z ponoć najgorszym AFem na rynku będę zachwycony działaniem ponoć najgorszego AFu wśród bezlusterkowców
    Święte słowa

Adam Trzcionka (też użytkownik C5d) o x100 (ze starym FW) :

Miałem przyjemność zaprzyjaźnić się przez kilka godzin z x100. świetny aparat: niewielki, piękny, sprawny, wizjer fantastyczny, a po latach bojów z 5d nie mam żadnych problemów z af.

A ja, egoistycznie czekam, aż wreszcie kupisz ten aparat i po 2-3 miesiącach opiszesz jak się Wam żyje razem - serio!

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

A właśnie, jeszcze jedna rzecz mi się przypomniała odnośnie AF i "starych" obiektywów. Żeby działały one tak, jak należy z X-E1 i X-Pro1 z FW 2.0 to też trzeba w nich zaktualizować firmware.

| OlyJedi Awatar pers
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria

Nic tylko trzeba znaleźć jakiegoś XPro1 z nowym FW i dać do przetestowania TOKIN-ie Byłby to wartościowa opinia.