Huff robi zdjęcia płotu na swoim podwórku, portrety syna jedzącego płatki śniadaniowe i nic poza tym. On nie ma bladego pojęcia o fotografii ulicznej - jest tylko bogatym gadżeciarzem, który kupuje sobie drogie zabawki i chwali się nimi na blogu.
Huff robi zdjęcia płotu na swoim podwórku, portrety syna jedzącego płatki śniadaniowe i nic poza tym. On nie ma bladego pojęcia o fotografii ulicznej - jest tylko bogatym gadżeciarzem, który kupuje sobie drogie zabawki i chwali się nimi na blogu.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Uwaga, ostatnio zakupił/dostał Monochrom. Co by o blogu nie napisać, miesięcznie czyta go chyba z 5mln ludzi i jego zdjęcia zdobią okładkę płyty Seal'a.
Rolleicord, Canon
flickr
Ja też czytam jego bloga i oglądam wideo recenzje, które nagrywa. Można się co nieco dowiedzieć o sprzęcie i pooglądać ładne zabawki, których nigdy nie będzie nam dane nawet dotknąć. Ale autorytetem w dziedzinie fotografii to on dla mnie nie jest.
Ja nie odnoszę wrażenia oglądając jego filmiki czy czytając jego bloga (rzadko bo rzadko, ale..), żeby on się uważał za autorytet w dziedzinie fotografii o jakim wspomniałeś, ot chłop wrzuca zwykle sample jakie nie jeden by zrobił a czy ktoś się doszukuje w tym artyzmu w stylu sztuki Street foto to jego sprawa.. Za to nie raz pisał, że prowadzi bloga jako formę technicznych nowinek i tyle.
Ostatnio edytowane przez pamaru ; 12.10.12 o 17:01
Zajrzałem sobie na jego stronę. Nie moja bajka, ale Twoje pogardliwe sformułowania są jednak, delikatnie mówiąc, przesadzone:
http://www.stevehuffphoto.com/who-am-i/my-portfolio-street-photography/
---------- Post dodany o 17:07 ---------- Poprzedni post był o 17:03 ----------
PS. A jego "zdjęcia płotu" - czyli jak sam to nazywa "rural landscape" są miejscami świetne.
http://www.stevehuffphoto.com/who-am...ral-landscape/
Gwoli ścisłości - było tak - miałam d300s, d700 chwilkę, potem trochę zachciało mi się zmiany w fotografii jaką robię, a ta premiuje małe body, poszłam w evile: PEN-> GF1. Oba mnie zawiodły (każdy na swój sposób) i doszłam do wniosku, że malutkie lustro ze stałką będzie gabarytowo i wagowo bardzo niewiele odstawać od evila z wizjerem, a nie będzie mieć wad tych wcześniej wymienionych m4/3 i tak wróciłam do lustra, przy wyborze kierując się realnymi, swoimi potrzebami i wielkością (masą zestawu).
Na teraz trochę w świecie bez luster się pozmieniało, więc sobie luźno rozważam
Tak czy owak, gdybym znowu weszła w ten nurt, to lustra pozbywać się już nie będę. Przynajmniej nie od razu.
PS A ja lubię Steva poczytać na luzie i pooglądać jego fotki. Lubię i już.
Ostatnio edytowane przez TOKIN ; 12.10.12 o 17:25
No dobra, niesłusznie zjechałem Huffa. To chyba z zazdrościZdjęcia ma fajne, ale te w galerii, a nie te w testach aparatów. Tam są tylko parapety, cegły i płoty. No i widocznie nie za bardzo wiedział, o czym pisze, wspominając o strefowym ostrzeniu w X-Pro1.
A po recenzji z DigitalRev X-E1 podoba mi się jeszcze bardziej![]()
A czegóż to nowego się dowiedziałeś?
Bo jak dla mnie Kai to porażka (zresztą nie w tej jednej recenzji..!), nie można serio traktować tego, co ten facet wyczynia... (nawiasem mówiąc też wspomina o nieperfekcyjnym AF...)
Jeśli natomiast brać to serio, to video obnaża niestety słaby AF, choć pewnie więcej tu winy operatora?
Ostatnio edytowane przez TOKIN ; 12.10.12 o 18:49