Strona 66 z 258 PierwszyPierwszy ... 1656646566676876116166 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 651 do 660 z 2573

Wątek: Fuji X-E1 i X-E2

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Odp: Fuji X-E1

Matko bosko, ale dywagacje.
    Chyba nie sadzicie, ze ktos kto szuka bezkompromisowego AF i chcacy wydac juz niemale pianiadze, zacznie sie rozgladac za takimi "wynalazkami" jak owy Fuji.
    Bo raczej ciezko mi rozumiec nieswiadomosc podejmowania decyzji przy takich kwotach i targetach.
    Pomijam procent ludzi, ktorzy kupuja nie wiedzac co.

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

| OlyJedi Awatar TOKIN
    Mieszka w
    Cieszyn
    Siła reputacji
    56
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez nyny Zobacz posta
    Bo raczej ciezko mi rozumiec nieswiadomosc podejmowania decyzji przy takich kwotach i targetach.
    Pomijam procent ludzi, ktorzy kupuja nie wiedzac co.

pozdro
    Ale.. wiesz, poszukiwania świętego Graala są wpisane w życie większości pstrykaczy
    Tym bardziej, że jak pieniążków nie za dużo, to chciałoby się wybrać optymalnie

A poza wszystkim - co robić, jak czas do pojawienia się aparatu w realnym sklepie tak niemiłosiernie się dłuży... dywagować jest pora

| OlyJedi Awatar pers
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria

epicure - dzieki za wyjasnienia odnośnie histogramu. W Fuji podoba mi się również skala odległości ale ona również jest skopana i nie pokazuje to co powinna

Bardzo mi się ten nowy Fujik podoba ale chyba dla mnie będzie zbyt wymagającym aparatem. Z drugiej strony jako posiadacz prostej małpki pewnie nie zauważyłbym, że AF działa wolno. Większym problemem byłaby jego ewentualna niecelność. Czekam jeszcze na ten nowy zoomik i opinie o nim pierwszych uzytkowników. Miałem nadzieję, że w tym tygodniu coś się pojawi a tu zonk. Wyglada na to, że dopiero 17 listopada pojawi się X-E1 z nowym zoomem.

| OlyJedi Awatar chreasy
    Mieszka w
    Dln Śląsk
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria

@Tokin

Dlaczego sprzedałaś d300s i kupiłaś d3100/3200....kilogramy ?

@ pers

Jak cykałeś u znajomego w Sony Center (?!) nexem 7 to AF Ci odpowiadał? Jak w Fuji X e1 będzie taki, to będę się głowił przez noce ł, co kupić. Ty jesteś zmuszony szybciorem, ja będę kupował na początku grudnia. Naprawde śliczne obrazki ten Fujik generuje. (symulacje filmu)
    Ostatnio edytowane przez chreasy ; 12.10.12 o 15:02

| OlyJedi Awatar sylwiusz
    Mieszka w
    Warsiawa
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

A co jest nie tak ze skala odleglosci w Fuji?
    Pozdrowienia
    Sylwek
    the convert

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez chreasy Zobacz posta
    Jak cykałeś u znajomego w Sony Center (?!) nexem 7 to AF Ci odpowiadał? Jak w Fuji X e1 będzie taki, to będę się głowił przez noce ł, co kupić. Ty jesteś zmuszony szybciorem, ja będę kupował na początku grudnia. Naprawde śliczne obrazki ten Fujik generuje. (symulacje filmu)
    Pierwsi użytkownicy twierdzą właśnie, że AF nie jest tak szybki, jak OM-D, ale podobny do tego, co oferują NEXy.

Cytat Zamieszczone przez sylwiusz Zobacz posta
    Ktoś ponoć zauważył, że w X10 ten wskaźnik nie pokazuje rzeczywistej odległości. Ja, szczerze mówiąc, niczego takiego nie zauważyłem, mimo że używam tego aparatu od prawie roku. Natomiast ze wskaźnikiem GO faktycznie coś jest nie tak - pokazuje mniejszą GO, niż jest w rzeczywistości i prawie nigdy nie pokazuje hiperfokalnej, mimo że niewiele trzeba, aby ją osiągnąć. Do tej pory nie rozgryzłem, na jakiej zasadzie jest obliczany. Ale nie wiem, czy dotyczy to tylko X10, czy też innych modeli z tej serii. Nigdy nie słyszałem, aby w wyższych modelach występował ten problem.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar pers
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez chreasy Zobacz posta

@ pers

W sumie tak ale to było w sklepie i nie było zbyt wiele ruchy. Chyba do niego wpadnę i sprawdzę jeszcze raz.

Cytat Zamieszczone przez sylwiusz Zobacz posta
    Tak jak napisał epicure - głównie chodzi o GO
    http://www.dpreview.com/reviews/fujifilm-x-pro1/10

| OlyJedi Awatar sylwiusz
    Mieszka w
    Warsiawa
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Wychodzi na to, ze Fujik po prostu dokaldnie okresla GO dla danej przyslony. Dla jednych to problem, dla drugich nie. Do krajobrazu super. Do fotografii ulicznej, gdzie czasem mozna tolerowac lekka nieostrosc - gorzej
    Pozdrowienia
    Sylwek
    the convert

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Problem w tym, że wszędzie GO liczy się dla zdjęcia wydrukowanego w formacie 20x30. Czy to optymalna wielkość? Nie wiem. Ale lepszy taki punkt odniesienia, niż żaden. A Fuji to chyba liczy dla zdjęcia wydrukowanego w maksymalnym formacie, na jaki pozwala rozdzielczość matrycy.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar pers
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria

Ja zainteresowałem się tą skalą ze wzgledu na "zone focusing" (nie wiem czy jest jakaś polska nazwa) w wieczornej fotografi ulicznej. Chciałbym troche się pobawić w fotografię uliczną i wyczytałem chyba u Huff'a, że XPro1 sie świetnie do tej techniki nadaje.