Zapraszam do mojego wątku
P&P - Pentax i Panas (GX7)
To na pewno, skoro przeciekl ze zdjeciami X-E1. Pytanie, czy dadza konkurencyjna cene, bo to od tego zalezy ich dalsze byc albo nie byc na rynku bezlusterkowcow?
Pozdrowienia
Sylwek
the convert
Mi ta archeologia się podoba. Pamiętam jak dziś jak kilka lat temu wygrzebałem z szafy smienke 8, popatrzyłem na torbę foto obok i pomyślałem "Ech kurde.. mogliby zrobić taką cyfrową wersję.."No a jak po latach nagle pojawiło się x100 to, nie ukrywam, że z sentymentu byłem w niebowzięty i ... oczywiście kupiłem.

Klasyczne archeo zawsze jest ladneAle w praktyce mniej uzyteczne niz obecnie uzywane, najlepiej dwa, pokretla sterujace
W X-E1 mimo obslugi przeslony z obiektywu i czasow z galki, jak widac bedzie chyba jedno pokretlo sterujace, na tylnej sciance.
Pozdrowienia
Sylwek
the convert
A wiesz, że gdy miałem x100 to w ogóle nie odczułem braku pokrętła itd.? Przesłona na obiektywie ręcznie, tarcza czasu i ekspozycji na górze. Co tu więcej potrzeba. ISO było tak dobre, że w sumie w 90% na auto miałem. To tylne pokrętło-cicik to używałem tylko do powiększenia w wizjerze przy MF.
Ostatnio edytowane przez pamaru ; 29.08.12 o 16:11
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Dopiero teraz zauważyłem, że zniknął przycisk RAW. Trochę szkoda.
Dobrze, że zniknął, bo ten przycisk był bez sensu. Przełączał między rawem i jpegiem, ale tylko do jednego zdjęcia - potem wszystko wracało do starych ustawień.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
W ostatniej wersji softu można go było dodatkowo programować. Mi to nie przeszkadzało, zazwyczaj miałem raw+jpg, ale czasem potrzebowałem na chwilę sam np. jpg (zdjęcie dokumentu itp.) i wtedy go używałem, rzadko bo rzadko ale.. No a potem to i tak iso podpiąłem pod niego.

Podoba mi się ta stylistyka. Sterowania przesłoną z obiektywu uważam za wygodne całkiem.
Osobne kółko dla korekty ekspozycji też mnie cieszy.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA