Dystorsję to pewnie akurat ma ogromną, zarówno Panas, jak i Fuji. Tyle, że korygowaną programowo.
Dystorsję to pewnie akurat ma ogromną, zarówno Panas, jak i Fuji. Tyle, że korygowaną programowo.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
No własnie, czasami mam wrazenie ze przyszłoscią optyki bedzie monokl, bo i tak program wszystko zredukuje , no i historia zatoczy tzw kolo
E-3 z kitem,C-55, Canon T80 z kilkoma FD i AC oraz trochę antyków
Nic tylko się cieszyc, że będzie większy wybór. 1300 euro to około 5500 zł czyli bardzo interesująca cena. Inna sprawa to jaki kurs przyjmie producent/importer bo ja widzę tendencję, że jak kurs idzie do góry to chetnie podnoszą ceny a jak spada to cisza... Z Fuji jest jeszcze ten problem, że bezlusterkowce są dla nich czymś nowym i do końca nie można być pewnym jak bedą ten segment rozwijać. Co prawda mają fajne plany na 2013 ale to są tylko plany...
Dlatego cieszę się, że kwotowo cena w euro nie jest "1 do 1" odpowiednikiem ceny w dolarach. Jak polski dystrybutor będzie strzelał fochy to aparat będzie można sprowadzić z dowolnego miejsca w Europie. Trzeba by zresztą sprawdzić - jak te zależności wypadają w przypadku X-1Pro ale tragedii chyba nie ma. Gorzej będzie jak ten entuzjazm się utrzyma bo wtedy Fuji może stwierdzi, że trzeba podnieść cenę?
---------- Post dodany o 14:07 ---------- Poprzedni post był o 14:03 ----------
Ale Oly ma być 12-60, a światło ma być takie jak Fuji.
Ostatnio edytowane przez dzarro ; 7.09.12 o 14:10
O-MD / X-E1
Olympus jest wyraźnie mniejszy ale też cięższy.
http://camerasize.com/compare/#289,371
znaczy olek ma więcej metalu w sobie ?
Zapraszam do mojego wątku
P&P - Pentax i Panas (GX7)
10% ciężaru to guma,i za to mam płacic![]()