Jeszcze to:
Jeszcze to:
E tam, co straszycie? Nie jest taki duży.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Jest o czym gadać? Matryca z X100s, większy ekran i Wi-Fi.
Rolleicord, Canon
flickr
w sumie raczej kosmetyka - powinien się nazywać X-E1s... przez analogię - tak jak x100 po dodaniu matrycy z fazowym AF stał się x100s
ps. w sumie to różnic pomiędzy x100 a x100s było więcej niż pomiędzy X-E1 a x-E2
Wrzuciłbym to do wątku o X-E1, nie ma potrzeby tworzenia osobnego tematu dla każdej aktualizacji modelu Fuji.
Fajnie, że dali w końcu możliwość ustawienia minimalnego czasu dla auto iso. Poprawiono też częstotliwość odświeżania wizjera w słabym świetle z 20 do 50 kl/s. Do tego jest ponoć lepszy AF, z czujnikami fazowymi i tym fajnym bajerem z rozjeżdżającym się obrazem przy manualnym ostrzeniu. Poprawiono więc wszystko, co było do poprawy. Nie ma na co narzekać, generalnie nuda![]()
Dla mnie interesujący jest tylko AF. Post wart przeczytania - http://blog.mingthein.com/2013/10/18...fujifilm-x-e2/
Czyli jest lepiej ale nie świetnie z tym AF. Tak po prawdzie to szczerze więcej zdjęć mi nie wyszło ze względu nie na AF ale dlatego, że z różnych względów nie odważyłem się w ogóle podnieść aparat do oka i pstryknąć zdjęcie.
Ja odpuszczam ale nie dla tego, że zmiany są zbyt małe. Nawet gdyby nowy model był o kilka klas lepszy to i tak bym odpuścił bo nie ma we mnie potrzeby poszukiwania coraz lepszego sprzętu. Nie widzę absolutnie żadnego uzasadnienia do wymiany aparatu z którego jestem zadowolony tylko dlatego, że pojawił się nowy, lepszy model. Co więcej zaczyna mi to przypominać biznes smartfonowy, co roku nowy model, który musisz mieć. Jakiś absurd.
AF-C w końcu działa tak, jak powinien, czyli zaczyna pracować po wciśnięciu spustu migawki, a nie przed. Widzę, że wszystkie główne wady zostały wyeliminowane lub zmniejszone. Liczę jednak na to, że X-E1 dostanie jeszcze upgrade firmware'u z rozbudowanymi opcjami auto iso.
---------- Post dodany o 22:10 ---------- Poprzedni post był o 21:00 ----------
A tak to wygląda w starym i nowym wizjerze:
fotopolis raczy nas zdjęciami przykładowymi... tutaj X-E2
http://www.fotopolis.pl/index.php?n=...ia-przykladowe