Wrzucałem missisipi za dnia, to teraz nocą..
kit na 18mm (tylko pomniejszone)
Sprawdza się, ale póki co brakuje jeszcze paru obiektywów, które na szczęście pojawią się za kilka miesięcy. No i ten błysk... Trzeba jednak pamiętać, że to aparat, który wymaga zastanowienia nad kadrem i przemyślanych działań. Nie zrobisz nim bezmyślnej serii zdjęć, licząc, że z któregoś z nich coś wyjdzie i idealnie uchwycenia moment, jak wujek Kazik robi szpagat na parkiecie. Ja nie mam z tym problemu.
Pewnie dlatego, że nie jest onanistą cropowym i nie pieje z zachwytu nad wycinkami 1:1. Jakby jednak ktoś chciał, to kilka jego wypowiedzi na temat jakości obrazu znajdzie bez problemu:
http://zackarias.com/for-photographe...ks-into-a-bar/
"Am I happy with the image quality of the x100s? Absolutely."
"I love the X-Trans sensor. It’s sharper than my Canon full frame sensors."
Ale najciekawsze jest to:
"The DSLR is dead to me. Yes, yes, yes. I have a Phase. That’s my workhorse camera for editorial and commercial work. Other than that? Even for some magazine work… the Fuji is it. Buy Canon? Nope! Bye Canon!"
"Would I use the x100s at a wedding? Hell yes I would. Wouldn’t think twice about it. Would I shoot it on a magazine assignment? Yes. Portrait shoot? Yep. Promo shoot? Yep. And have."
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
"Would I marry x100s? Hell yes!"![]()
55-200 @200mm, f4.8
No i pięknie...
REVIEW: FUJINON XR 23 F/1.4R
http://www.thedigitaltrekker.com/201...n-xr-23-f1-4r/
Niezłe zdjęcia. Ten obiektyw będzie mój![]()
Też mi się podoba.Ale w pierwszej kolejności czekam na uwa.. Ciekawe ile sobie krzykną za to 10-24..
Zdjęcia fajne ale byłby równie fajne gdyby zrobił je XF18-55Z tego co pisze to optycznie porównywalnie do XF35 czyli bez jakiś fajerwerków. Dodatkowo większy i zdecydowanie cięższy od 35ki. Jak na razie nie wzbudził we mnie chęci posiadania
![]()