UWA ma być pod koniec 2013 lub na początku 2014. Było w najnowszym roadmapie, ale nie chce mi się szukaćW każdym razie w ciągu najlbliższego półrocza powinny się pojawić:
23 f/1,4
56 f/1,2
10-24 f/4
Mnie już interesują zapowiedzi na kolejne lata![]()
UWA ma być pod koniec 2013 lub na początku 2014. Było w najnowszym roadmapie, ale nie chce mi się szukaćW każdym razie w ciągu najlbliższego półrocza powinny się pojawić:
23 f/1,4
56 f/1,2
10-24 f/4
Mnie już interesują zapowiedzi na kolejne lata![]()
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Mi wystarczy, że wyjdzie to co wyżej wymieniłeś i adios dslr.. Z macro jakoś sobie poradzę (zresztą, jakie to moje macro..).
A propos 23 1.4.
http://www.fujirumors.com/fuji-xf-23...ice-is-849-95/
"Tomorrow (September 5) at 6am London time Fuji will announce the new XF 23mm lens.
Ostatnio edytowane przez pamaru ; 4.09.13 o 15:29
Z makro jeszcze w tym roku powinien pojawić się Zeiss Makro Planar 50/2.8
Ciekawe czy 35ki stanieją po wejściu XF23. Teoretycznie powinien pojawić się wysyp używanych 35ek ale jeżeli potwierdzi się cena 23ki (930EURO) to wielu może stwierdzić, że jednak 35ka to jest idealna ogniskowa![]()
Ja to widzę jako uzupełnienie 35-tki.
Pojawienie się 35mm w FF nie powoduje spadku cen 50-iątek.To zupełnie różne katy widzenia.
Wystarczy, że 35-tkę będą sprzedawać w kicie, tak jak do tej pory, żeby sprzedaż szła pełną parą. Zresztą cena XF 23 będzie pewnie dwa razy wyższa, niż 35-tki w kicie, więc ja bym się martwił.
A przy okazji taka ciekawostka: Fuji sprzedał więcej 35-tek, niż korpusów X-E1Większość użytkowników systemu ma to szkło na wyposażeniu.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Lubię odpowiednik 35mm z ff, było to moje podstawowe szkło w czasach analoga i razem z 85 załatwiało 99% mojego fotografowania, ale... wolałbym wersję bardziej budżetową, nawet ze światłem 2,0.