Strona 212 z 258 PierwszyPierwszy ... 112162202210211212213214222 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2.111 do 2.120 z 2573

Wątek: Fuji X-E1 i X-E2

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Odp: Fuji X-E1

Cytat Zamieszczone przez nyny Zobacz posta
    Dlaczego jedno szklo jest na f6.3 drugie na f5.6 w tym tescie,
    Bo w Olku już jaśniej się nie da. W obu miały być maksymalne otwory. W Fuji musiałem przeoczyć przysłonę, ale jej przymknięcie do f/5,6 raczej mu w tym teście nie pomogło.

Cytat Zamieszczone przez nyny Zobacz posta
    juz pomijam kat widzenia i maksymalna swiatlosile szkiel?
    Ogniskowa była w obu obiektywach maksymalna, stąd różnice w kącie widzenia. A maksymalna dziura była taka, jaką dał producent - na to już wpływu nie mam.

---------- Post dodany o 14:15 ---------- Poprzedni post był o 14:13 ----------

Cytat Zamieszczone przez pers Zobacz posta
    ...zwróciłem na tym filmiku uwagę na kwadracik AF w OMD. Dlaczego on się pojawia tylko przy wciskaniu spustu? Tak jest zawsze czy to jakieś specjalne ustawienie?
    Nie pamiętam dokładnie, ale on chyba był widoczny ciągle, tylko że jest szary i słabo widoczny na przepalonym ekranie.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Wczoraj Fuji dzielnie walczył na ślubie i weselu. W połączeniu z 35-tką f/1,4 ten aparat to noktowizor, na ciemnej sali jedynie w świetle stroboskopów zamrażał ruch tańczących ludzi, nawet bez błyskania. Po pierwszych przymiarkach do obróbki jakość obrazu zapowiada się obiecująco. Jedyne, czego mi brakowało, to kilka obiektywów (za parę miesięcy ten problem już przestanie istnieć), radiowego sterowania lampą (w ogóle przydałby się jakiś porządny systemowy zdalny błysk TTL) i prądu - po ok. 200 zdjęciach wskaźnik baterii już był czerwony, chociaż aparat był włączony non-stop w sumie przez kilkanaście godzin i co chwilę używany.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice P-ń
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria

Jestem ciekaw efektów. Znając życie D700, D600, Marków II i III w kotlecie on nie zastąpi...z drugiej strony najlepsze zdjęcia robi się aparatem który daje "fun" z jego używania.
    Rolleicord, Canon
    flickr

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Miałem ze sobą 5DII, używałem go na przemian z Fuji. Nie ma w Canonie nic wyjątkowego, bez czego nie mógłbym robić zdjęć ślubnych. Gdyby nie to, że jeszcze nie mam do Fuji wszystkich potrzebnych szkieł i nie mogę bezprzewodowo sterować lampami, to następnym razem nawet nie brałbym tego lustrzanego klamota z domu.

| OlyJedi Awatar Hom_er
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

Ale jak tu się promować wśród gości/przyszłych lientów bez duuużego superhiperprofi aparatu (najlepiej dwóch) i duuuuzego superhiperprofi obiektywu?

No jak Panie Premierze wyskakiwać z taką małpka Fuji na zlecenie, no jak?

Fiu fiu

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria

"It's beautiful szwagier.. "

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

Fuji szaleje, a Olympus dalej nie potrafi do swoich bezluster zaprojektować obiektywu klasy 1,4...
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    Fuji szaleje, a Olympus dalej nie potrafi do swoich bezluster zaprojektować obiektywu klasy 1,4...
    Wydaje mi się, że to różnica w filozofii. Mam wrażenie, że Olek chce być ogniwem pośrednim pomiędzy kompaktami, a lustrzankami, co widać nawet w stylistyce, a Fuji pozycjonuje się jako oferta równoległa do lustrzanek. Coś w rodzaju różnicy między Olkami IS, a Contaxem G, czy dalmierzową Leicą z czasów analogu.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Krakow
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Wydaje mi się, że to różnica w filozofii. Mam wrażenie, że Olek chce być ogniwem pośrednim pomiędzy kompaktami, a lustrzankami, co widać nawet w stylistyce, a Fuji pozycjonuje się jako oferta równoległa do lustrzanek. Coś w rodzaju różnicy między Olkami IS, a Contaxem G, czy dalmierzową Leicą z czasów analogu.
    Czy Olympus kiedykolwiek stworzyl jakis obiektyw jasniejszy niz 1.8 dla swoich cyfrowek? Bo o ile pamietam to 4/3 mialo inny target a jasnosc jakby taka sama