Posiadalem om-d przez dwa miesiace, od miesiaca mam x-pro i pozwole sobie na nieco inna opinie o af w tych aparatach. Om-d wyraznie wygrywa z Fuji w dobrym swietle, w ciemnosciach roznica ta tylko sie powieksza na korzysc Olka. Niemniej jednak Olympusa oddalem (z zalem bo z zalem ale jednak) a Fuji zostaje.
Rolleicord, Canon
flickr
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Nie wiem co miał przypięte Olympus, ale mój z 12-35 w takich warunkach jest nieporównywalnie szybszy.
E-M1, RX100, 12-40, 45.
Ja p....le ale wyświetlacz w X-E1 laguje.
Rolleicord, Canon
flickr
Luke przyspieszy ci odświeżanie na tylnim imaginatorze za 3...2...
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Widzialem, z tego klipu wynika, ze Fuji ostrzy szybciej, co rozmija sie z moim osobistym doswiadczeniem. Moze roznica w uzytych szklach? Z Olym mialem 20/1.7, 25/1.4, 45/1.8 i 12/2.0. Z kazdym szklem om-d wygrywal z Fuji, przewaga byla najmniejsza przy zestawie om-d+25/1.4
Dlaczego jedno szklo jest na f6.3 drugie na f5.6 w tym tescie, juz pomijam kat widzenia i maksymalna swiatlosile szkiel?
Wg. mnie wcale szybciej nie szybciej to fuji ostrzy, wrecz przeciwnie.
pozdro
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów
Ja tego typu "testy" omijam szerokim łukiem ale zwróciłem na tym filmiku uwagę na kwadracik AF w OMD. Dlaczego on się pojawia tylko przy wciskaniu spustu? Tak jest zawsze czy to jakieś specjalne ustawienie?