Strona 189 z 258 PierwszyPierwszy ... 89139179187188189190191199239 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.881 do 1.890 z 2573

Wątek: Fuji X-E1 i X-E2

| OlyJedi Awatar pers
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria

Odp: Fuji X-E1

Pobawiłem się jeszcze trochę zmieniając 35ke i zooma i szybkość AF 35ki i zooma (na 35) jest porównywalna a być może nawet 35ka jest szybsza. Wrażenie, że zoom jest szybszy może być spowodowane tym, że jest znacznie cichszy. Wcześniej z emocji zoom miałem ustawiony na 18mm i tu AF jest jak dla mnie super szybki.

Za to przy pionowym kadrowaniu 35ka w zasadzie zawsze łapie ostrość a zoom czasami ma z tym kłopot.

Podsumowując moje subiektywne wrażenia - jest fajnie ale wczoraj aparat też mi się podobał i nie mam poczucia, że dziś to zupełnie inny aparat.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Niniejszym chciałem poinformować, że Fuji wypuścił dzisiaj model X-E2. Nowy firmware uczynił z "jedynki" w zasadzie nowy aparat. AF zasuwa aż miło... Przez parę minut siedziałem po ciemku w łazience i całkiem nieźle dawał sobie radę Przyspieszenia i precyzji dostała zarówno 35-tka, jak i 18-55. Nie spodziewałem się aż tak konkretnej zmiany. Całe forum dpreview pieje z zachwytu i teraz wiem dlaczego.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice P-ń
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria

Jak dobrze nie mieć takich problemów
    Miło, że poprawili, co im na początku nie wyszło.
    Rolleicord, Canon
    flickr

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    80
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Podobno patent na ekrany na przegubie jest w rękach Canona. Kto wykupi licencję, ten może korzystać z takiego rozwiązania.
    Ja nie mam jakoś przekonania do gibanych/przegubowych ekranów, trzeba cały ekran odgiąć poza aparat aby z niego korzystać. Natomiast b.podobają mi się odchylane ekrany jakie stosuje Sony.

Podobno jest w drodze nowy i jeszcze tańszy bezlusterkowiec Fuji X-A1 z matrycą z X100.
    Ostatnio edytowane przez Mcarto ; 23.07.13 o 21:28
    Zapraszam do mojego wątku
    P&P - Pentax i Panas (GX7)

| OlyJedi Awatar Janeczek
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria

Niniejszym chciałem poinformować, że Fuji wypuścił dzisiaj model X-E2. Nowy firmware uczynił z "jedynki" w zasadzie nowy aparat. AF zasuwa aż miło... Przez parę minut siedziałem po ciemku w łazience i całkiem nieźle dawał sobie radę Przyspieszenia i precyzji dostała zarówno 35-tka, jak i 18-55. Nie spodziewałem się aż tak konkretnej zmiany. Całe forum dpreview pieje z zachwytu i teraz wiem dlaczego.
    Kupa po ciemku?

pozdrowionka
    Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    33
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Janeczek Zobacz posta
    Kupa po ciemku?

pozdrowionka
    Aż się z.... z wrażenia...

A już poważnie, Epi czy dasz radę wrzucić jakiś filmik pokazujący jak teraz lata ten AF z 18-55, bo nie ukrywam, że jestem bardzo ciekaw (pewnie nie tylko ja)! Będę wdzięczny. Fajnie, że fuji poprawia swoje produkty, żal, że gotowe nie mogą być takie..

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez pamaru Zobacz posta
    A już poważnie, Epi czy dasz radę wrzucić jakiś filmik pokazujący jak teraz lata ten AF z 18-55...
    Teraz będzie ciężko z nagraniem filmiku i zmontowaniem go, bo chwilowo korzystam tylko z tableta. Może w weekend uda mi się coś wykombinować. Aczkolwiek w necie można znaleźć nagranie z pracy AF w X-M1, a w X-E1 teraz to wygląda tak samo:

www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar pers
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria

Niniejszym chciałem poinformować, że Fuji wypuścił dzisiaj model X-E2
    No to chyba powinniśmy na konto Fuji przelać ze dwa tysiaki w ramach dostarczenia nam nowego modelu

Tak serio to dla mnie tak naprawdę widoczna jest poprawa celności przy pionowym kadrowaniu. Szybkość AF została poprawiona kosmetycznie - ale tak naprawdę już po poprzednich poprawkach była dobra. Na zagranicznych portalach, jedni pieją z zachwytu, inni są umiarkowanie zadowoleni a jeszcze inni zupełnie rozczarowani. Aby sprawdzić o ile AF został poprawiony nie wystarczy jakiś tam filmek tylko trzeba w laboratoryjnych warunkach zmierzyć tą szybkość. Tak to tylko możemy pisać o naszych odczuciach. Co nie zmienia faktu, że nie zamieniłbym mojego Fujika na nic innego

| OlyJedi
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mcarto Zobacz posta
    Ja nie mam jakoś przekonania do gibanych/przegubowych ekranów, trzeba cały ekran odgiąć poza aparat aby z niego korzystać. Natomiast b.podobają mi się odchylane ekrany jakie stosuje Sony.
    Gibany ekran nadaje się różnież do pionowych kadrów, a odchylany tylko do poziomych.
    Dzisiaj to się trochę zmienia dzięki wifi. Jak aparat jest na statywie to można sobie obsługiwać aparat z telefonu i wtedy mało istotne jest czy ekran jest gibany czy odchylany.
    Jeżeli jednak aparat ma być trzymany w rękach, to odchylany ekran jest bardzo przydatny przy pionowych kadrach.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Polska
    Siła reputacji
    14
    Moja galeria

W sumie fajnie, że ciągle pracują zamiast wypuszczać na rynek wersji II
    Ciekawe czy podrzucą sprzęt do kolejnych testów...