Trzeba znaleźć jakąś promocyjny lot do Hong Kongu albo Kuala Lumpur i można ją mieć za około 2500 zł, a i przy okazji coś nowego zobaczyćTak serio to jednak ceny europejskie są mocno zawyzone ale tak jest chyba ze wszystkimi produktami.
Trzeba znaleźć jakąś promocyjny lot do Hong Kongu albo Kuala Lumpur i można ją mieć za około 2500 zł, a i przy okazji coś nowego zobaczyćTak serio to jednak ceny europejskie są mocno zawyzone ale tak jest chyba ze wszystkimi produktami.
Na E-Bay 14 mm mozna zakupic za 790 $ prosto z Japonii (przesyłka free) co przy naliczeniu VAT oraz ocleniu daje około 3.360 zł. Około 700 zł pieszo nie chodzi![]()
Jak przymierzałem się do zakupu tego obiektywu to w pudełku był dokument z gwarancja na cały swiat (1 rok). Skoro jest taki dokument to chyba można wszędzie reklamować ale pewności nie mam.
Tak, jest 1-roczna gwarancja światowa. Dodatkowo oddziały Fuji w poszczególnych krajach mogą rozszerzać tę gwarancję według własnego uznania.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Mnie fascynują testy rozdzielczości obiektywu w zależności od tego czy używamy jpg, czy raw. Przyznaję że nie do końca czaję metodologię fotopolis i chyba nawet "optyczni" są dla mnie bardziej przejrzyści.
Wszystko to nie zmienia faktu że szkiełko ciekawe, a i cały system zapowiada się sensownie. Korpusy i szkła o rozsądnych rozmiarach i jasnościach. Jak tylko poprawią AF to może być fajnie, a dla tych co nie potrzebują super sprawnego AF już jest fajnie![]()
Za dwa dni premiera oczekiwanego 55-200, a naleśnika 27/2.8 w czerwcu .
Mam nadzieje , że w granicach 3kzł.