Strona 167 z 258 PierwszyPierwszy ... 67117157165166167168169177217 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.661 do 1.670 z 2573

Wątek: Fuji X-E1 i X-E2

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Odp: Fuji X-E1

www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice P-ń
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria

Dzięki, bo w sumie tylko to szkło mnie w tym systemie interesuje. Niby będzie X100s, ale nie kupię już aparatu z przyspawanym obiektywem.
    Rolleicord, Canon
    flickr

| OlyJedi
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez gibberpl Zobacz posta
    Dzięki, bo w sumie tylko to szkło mnie w tym systemie interesuje. Niby będzie X100s, ale nie kupię już aparatu z przyspawanym obiektywem.
    Kwestia gustu i preferencji, gdy onegdaj pierwszy raz założyłem 20/1,7 do E-P1 to się okazało że mi się bagnet zaciął i dopiero po roku obiektyw z aparatu zdjąłem
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice P-ń
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria

Mi chodzi o co innego. Te z wymiennymi obiektywami mają jakaś czyszczałkę matrycy. W przypadku X10, X100 - paprochy na matrycy -> serwis albo stempel w Ps. O tym, że mam trochę szkieł na M39 też pamiętam i chciałbym ich używać z body Fuji X.
    Rolleicord, Canon
    flickr

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

A czyszczałka w X-E1 jako tako działa. Przez te kilka miesięcy złapałem tylko jednego paprocha i udało mi się go zdmuchnąć gruchą, więc przynajmniej nic nie przywiera
    Ostatnio edytowane przez epicure ; 23.02.13 o 11:46

Jd
    Gość

A wracając do 23mm . Może byłby szybciej gdyby nie premiera x100s. Na razie to on jest ważniejszy.
    Ciekawi mnie bardziej co sie dzieje z 14mm f2.8 , bo niby jest a go nie ma - przynajmniej w Polsce.

Korci mnie 35mm i tu pytanie do epicure - czy wart jest tych 1.700 zł.? Masz teraz dwa szkła. Ile procentowo czasu korzystasz z 18-55 mm a ile z 35 mm ?
    Ostatnio edytowane przez Jd ; 23.02.13 o 12:07

| OlyJedi Awatar Maciek_WM
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria

Trochę już nosicie te aparaty, a jak oceniacie kompaktowość X-E1? Na razie miałem okazję widzieć go tylko przez szybkę ;p W sumie jeśli potrzebuję małego bezlusterkowca to powinienem sobie sprawić e-pl, ale tego miałem okazję macać i taka miniaturyzacja to przesada - mam za dużą łapę. Ciekawi mnie czy X-E1 jest wygodniejszy w przenoszeniu niż małe lustra - jak choćby stare olympusy e-5xx.

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jasand Zobacz posta
    Korci mnie 35mm i tu pytanie do epicure - czy wart jest tych 1.700 zł.? Masz teraz dwa szkła. Ile procentowo czasu korzystasz z 18-55 mm a ile z 35 mm ?
    Moim zdaniem jest wart. Robię nim 3/4 swoich zdjęć.

Cytat Zamieszczone przez Maciek_WM Zobacz posta
    Trochę już nosicie te aparaty, a jak oceniacie kompaktowość X-E1? Na razie miałem okazję widzieć go tylko przez szybkę ;p W sumie jeśli potrzebuję małego bezlusterkowca to powinienem sobie sprawić e-pl, ale tego miałem okazję macać i taka miniaturyzacja to przesada - mam za dużą łapę.
    Musisz pomacać samemu. To nie jest aparat do kieszeni, ale przynajmniej jest za co go chwycić i nie wciskasz przypadkowo przycisków, na które trudno wygospodarować wystarczającą ilość miejsca w mniejszych aparatach.

Cytat Zamieszczone przez Jasand Zobacz posta
    Ciekawi mnie czy X-E1 jest wygodniejszy w przenoszeniu niż małe lustra - jak choćby stare olympusy e-5xx.
    Na pewno jest mniejszy i lżejszy. Aparat i dwa obiektywy noszę w najmniejszej torbie biodrowej Crumplera. Pewnie wszedłby do niej E-5xx z kitem, ale z 14-54 już nie, a co dopiero z drugim obiektywem.

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    79
    Moja galeria

Ja dwa dni temu miałem okazję go pomacać (niestety bez baterii) i ergonomia b.mi się spodobała - wszystkie przyciski były w odpowiednim miejścu a aparat dobrze leżał w ręku i te kółka nastaw...
    Wcześniej bawiłem się X100 podobno b.podobny ale to nie to samo.
    Maciek_WM Fujik od serii e-5xx jest na pewno mniejszy i chyba sporo cieńszy od e-4xx - jest dość lekki ale pomimo tego to jeden z większych bezusterkowców.
    Gdybym nie miał lustra to byłbym nim ew. OMD b. zainteresowany a tak to wolę wybrać coś mniejszego bo głównie kupuje z myślą o wyjazdach i tańszego.

ps. Epicure mnie uprzedził.
    Zapraszam do mojego wątku
    P&P - Pentax i Panas (GX7)

| OlyJedi Awatar Maciek_WM
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria

Dzięki @epicure i @Mcarto. Bardzo mnie przyciąga wygląd i kółkologia tego aparatu. Widzę też, że na wiosnę szykuje się naleśnik 27mm i podejrzewam że może z tego być wygodny i poręczny zestaw, ale i tak na pewno pobawię się tymi kółkami w sklepie przed zakupem Bardzo mi się nie śpieszy, a na horyzoncie jest też e-p5, który może zachęci mnie bardziej niż wersja lite.