Przyznam, że jestem pod wrażeniem tego fujinonka.Chodziło mi podobne porównanie po głowie, dzięki więc, bo nie muszę już szukać.
Przyznam, że jestem pod wrażeniem tego fujinonka.Chodziło mi podobne porównanie po głowie, dzięki więc, bo nie muszę już szukać.
Mam nadzieję, że niedługo dostanę OM-D do testów. Postaram się też załatwić Panasa 25 f/1,4 do porównania. Jeszcze nie wiem skąd go wezmę, ale postaram sięMoże nawet kupię jedną sztukę a potem odsprzedam, tracąc na tym dla dobra nauki
To by było dopiero ciekawe porównanie, bo z tą 50-tką to już po pierwszych zdjęciach Fujikiem wiedziałem, że szkło Canona nie ma szans...
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Oj kusisz tą 35-ką...
Cały czas się zastanawiam, czy warto ją kupić za te 1699. Bo akurat zoom na ogniskowej 35 mm jest wyjątkowo dobry.
Pozdrawiam
Tomek
E-M1, RX100, 12-40, 45.
Moim zdaniem warto. Ja zapłaciłem za nią 2.000 zł i chętnie zachowałbym te trzy stówki w kieszeniTo nowoczesne szkło, w przeciwieństwie do archaicznych 50-tek nie przystający już do obecnej epoki. Jedyną wadą tego szkła jest manualne ustawianie ostrości. Pierścień ma niewielką, ale wyczuwalną bezwładność i zbyt duże przełożenie - od 1 m do nieskończoności można go przekręcić jednym ruchem, jeśli odpowiednio ułoży się rękę na obiektywie, ale już od minimum do 1 m to jest jakaś masakra, przełożenie zwiększa się jeszcze bardziej, zapewne dla poprawy precyzji, ale konstruktorzy zdecydowanie tutaj przesadzili.
No i widać na tych fotkach jak dobry jest AWB w Fuji.
Z telefonu
Lubię sobie popstrykać.
epicure - a próbowałeś robić porównanie takie jak w #1629 ale z Fuji na 1,4 a Canon na 2,0 - tak żeby ekwiwalenty GO się zgadzały? jak wtedy byłoby z ostrością?
Tak, porównywałem, tylko już mi się nie chciało robić cropów. Tutaj są wszystkie zdjęcia z tego testu, w pełnej rozdzielczości, na różnych przysłonach, zarówno jpegi, jak i rawy:
https://www.dropbox.com/sh/r39cckovk6vjujl/Wxn7pL_yqy
@epicure - ktos trafił w Totka z Twojego fyrtlahttp://poznan.gazeta.pl/poznan/1,360...html#LokPozTxt Może to Ty ?
Chciałbym, ale w życiu ani razu nie grałem w totka. Ale w tym pawilonie kupuję codziennie bułki w drodze do pracy![]()
Może moja kuzynka bo mieszka na Galileusza 2 ?![]()