Strona 162 z 258 PierwszyPierwszy ... 62112152160161162163164172212 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.611 do 1.620 z 2573

Wątek: Fuji X-E1 i X-E2

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice P-ń
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria

Odp: Fuji X-E1

Rolleicord, Canon
    flickr

| OlyJedi Awatar tomtomek
    Mieszka w
    Kalisz
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

12/2,8 brzmi świetnie, ale dla pozostałych dwóch nie widzę przyszłości przy świetnych odpowiednikach u Fuji.
    E-M1, RX100, 12-40, 45.

Jd
    Gość

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Jasand, i jak pierwsze wrażenia?
    Same pozytywy. Na razie czytam instrukcje i zapoznaję się z aparatem. Jakość zdjęć jak najbardziej mi odpowiada. Zresztą z X10 tez byłem bardzo zadowolony - nie odpowiadały mi tylko pewne rozwiązania jak np włączanie aparatu obiektywem no i ten wizjer jak "judasz" w drzwiach w którym widziałem część obiektywu.
    W X-E1 nie przypadły mi do gustu tylko trzy rzeczy:
    1. pasek - w ogóle go nie założyłem , kupiłem neoprenowy firmy MATIN http://www.systembank.pl/produkt,185,2109,393.html
    2. osłona obiektywu , bardzo delikatnie się trzyma i ma tendecję do spadania w nieoczekiwanych momentach , zastąpiłem ją http://www.systembank.pl/produkt,1873,1580,1222.html
    3. brak papierowej instrukcji obsługi jako, że jestem człowiekiem starej daty i słowo pisane na papierze najlepiej do mnie przemawia , wydrukowałem ja sobie i oprawiłem.

Zamówiłem tez zapasowy akumulator (zamiennik w fotoenergia.pl) oraz grip z firmy Morele ( najtaniej z aktualnie dostępnych źródeł).

Co do obiektywów , to na razie wziąłem na wstrzymanie, premiowa sprzedaż będzie trwała jeszcze do 15 marca , na celowniku mam 35 mm.

Co do obiektywów Zeissa , to chyba nie półka dla mnie . Zapowiadane ceny to ~ 1.000 €.
    Ostatnio edytowane przez Jd ; 7.02.13 o 11:09

| OlyJedi Awatar ayu
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria

I co ostrzegaliście mnie tutaj , że ten korpus jest "zaraźliwy" i łapię się na tym .... chcę go mieć. Na ten rok jednak raczej limit zakupów wyczerpany. Ale od powrotu z warsztatów myślę o tym korpusie. Obsługa przypadła mi bardzo do gustu, AF moim zdaniem jest niezły ale to co aparat wypluwa w JPG to jest mistrzostwo świata. Fotki prosto z puszki są bardzo dobre jak dla mnie. Chodzi mi tu głównie o kolorystykę. Mogłem go testować w kiepskim świetle piwiarni i w stosunku do OM-D jeżeli chodzi o WB to jest przepaść. AWB radzi sobie naprawdę dobrze. Chyba złapałem bakcyla FUJI ! Szkoda , że nie mogłem sobie potestować w dziennym świetle.
    Zapomniałem dodać...
    X-E1 jest piękny .
    Ostatnio edytowane przez ayu ; 13.02.13 o 16:57
    Lubię sobie popstrykać.

dzarro
    Gość

No i ładniutki jezd, skubaniec...

| OlyJedi Awatar ayu
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria

Ładniutki.... nie wiem czy nie sprzedać nowiutkiego lustra aby go mieć tylko dlatego , że jest taki piękny .
    Lubię sobie popstrykać.

| OlyJedi Awatar pers
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria

Tak, jak już wczesniej pisałem ten aparacik przyciąga ludzi i pomaga w nawiazywaniu kontaktów Ale to dotyczy chyba tylko wersji srebrno czarnej. Jak sie chce być mniej widocznym to chyba czana wersja bedzie zdecydwanie lepszym wyborem.

| OlyJedi Awatar ayu
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria

Ale mnie się ta srebrna bardziej widzi tak jak w OM-D.
    Lubię sobie popstrykać.

| OlyJedi Awatar pers
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez ayu Zobacz posta
    Ale mnie się ta srebrna bardziej widzi tak jak w OM-D.
    Mnie też, dlatego ją kupiłem ale ostatnio troche bawie się w "streetowca" i niestety ludzie naprawde zwracają uwage na ten aparacik. Nawet japończycy nie pzechodzą obojetnie, tylko czesto zagadują. Do krajobrazów jak najbardziej ok, do streeta już troche gorzej ale można jakoś sobie pordzić.

dzarro
    Gość

Na konkurencyjnym forum podano link z informacją na temat nowego konwertera, który (ponoć)dobrze czyta RAW-y Fuji:

http://www.thistonybridge.com/2013/0...ngine-a-review
    http://www.oloneo.com/

jest sporo tańszy od Capture One i chodzi na starszym sprzęcie(pod Win. XP)