www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Witajcie
Zrobiłam wpis na blogerze o wczorajszych Warsztatach Piwnych. Zdjęcia wrzucone do bloga są robione udostępnionymi aparatami fuji.
http://fototesty.blogspot.com/2012/1...-fujifilm.html
Pozdrawiam
Kasia
![]()
Ostatnio edytowane przez klikacz ; 8.12.12 o 11:41
epicure - dzięki za informacje, w takim razie kupie jednak te Hahnele.
klikacz - bardzo fajne zdjęcia![]()
Dzięki @klikacz za fajne zdjęcia z warsztatów
Gdyby kogoś interesował inny model aku: http://fotoenergia.pl/fuji-npw126-29...ro1-p-800.html
runner
po przepuszczeniu przez DNG C1 odpala mi fioletowe zdjęcie z x-e1, miał ktoś podobnie ?(o dziwo z d800 czy mkIII nie mam problemów)
Żadna z wersji DNG Convertera niestety nie radzi sobie prawidłowo z rawami z X-E1. Jedynie najnowszy ACR, czy to do Photoshopa, czy w LR4.2, jako tako daje radę.
---------- Post dodany o 00:45 ---------- Poprzedni post był o 00:23 ----------
Szybkość AF z różnymi obiektywami:
epicure - moim zdaniem te filmiki są kompletnie bez sensu. Takie sobie pstrykanie bez poczekania na potwierdzenie złapania ostrości. Wiekszość uzytkownikow jednak czeka na to potwierdzenie. Ciekawy jestem jakie zdjęcia wyszły z tego pstrykania?
Moje doświadczenie jest takie, że zdjęcia tak pstrykane moga wyjść ostre ale przekonywanie kogokolwiek, kto chce poczekać na potwierdzenie złapania ostrości, że AF w X-E1 jest szybki jest błędne. W pomieszczeniach sa z tym kłopoty i trzeba być tego swiadomym.
ORF Viewer 1.10 - program do szybkiego przeglądania plików ORF (100% "czystej" Javy)
Obsługuje również E-30, E-620 i E-P1
Z PSE powinno być ok, jeśli jest w nim najnowszy ACR. Wersji Silkypiksa chyba nie da się określić.
Aparat nie zrobiłby zdjęcia, gdyby ostrość nie została potwierdzona.
Zależy od wersji. Albo widać jakieś plamy zamiast zdjęcia, albo zdjęcie z wyraźnymi artefaktami.